Mor var min kidnapper

Gloria var Kamiyahs kidnapper - ikke hendes mor. Gloria stjal hende, da hun var bare 8 timer gammel. Siden voksede Kamiyah op hos Gloria, mens hendes forældre forgæves forsøgte at finde deres pige. Men det var ikke kun lykken, da forbrydelsen blev opklaret 18 år efter. Kamiyah elsker jo den kvinde, som nu risikerer en livstidsdom, mens hendes rigtige mor er fremmed for hende.

-Giv mig min datter tilbage! Hvis du er en kvinde, der ikke selv kan få børn, eller har mistet dit barn, så tænk på, hvordan jeg har det nu. Hun er mit første barn.

Med disse ord bønfaldt den dengang bare 16-årige Shanara Mobley kvinden, som havde taget hendes baby. Hun havde set sin datters bortfører Gloria Williams. Hun havde troet, at Gloria var en sygeplejerske, og hun havde selv lagt sin nyfødte i Glorias arme.

8-årig redder lillebror fra kidnapper

Kidnapper udgav sig som sygeplejerske

-Det ville være den bedste følelse i verden at kunne holde mit barn igen og vide, at hun ikke forsvinder, sagde Shanara dengang opløst af gråd, siddende ved siden af en tom babyvugge og en bunke uåbnet babylegetøj foran sig. Hun lod sig interviewe igen og igen til alle landets tv-kanaler i håbet om, at den falske sygeplejerske, som havde stjålet hendes baby, ville se hendes sorg og fortryde sin forbrydelse. 

Mand snød en abortpille i sin gravide kæreste

Alle fik medlidenhed med den unge mor, hvis kæreste Craig Aiken, 19, sad fængslet for at have haft sex med den dengang mindreårige Shanara, der var blevet gravid som 15 årig. Han var derfor ikke med til fødslen. Det var hans mor Velma Aiken til gengæld. Og hun var også den eneste, som fattede mistanke til Gloria, da hun så Gloria forlade hospitalet i Florida med en stor tung taske over skulderen.

Ingen andre anede uråd. Shanara, der troede, at Gloria var sygeplejerske, var glad for den hjælp, Gloria tilbød. Og sygeplejerskerne havde den opfattelse, at Gloria var et familiemedlem, fordi hun tilbragte så mange timer på Shanaras fødselsstue. I virkeligheden ventede Gloria bare på en chance for at løbe med den nyfødte Kamiyah. Den så hun, da Shanara bad hende ligge Kamiyah i sin krybbe for at sove. Da hun fik Kamiyah i armene, sagde hun, at pigen havde feber, og gik ud af rummet med hende.

Anne blev mor efter 10 spontane aborter

Overvågningskameraerne på hospitalet fangede Gloria på vej ud med den tunge taske. Velma så hende fra fødselstuens vindue. Hun fortrød, at hun ikke handlede på sin mistanke. Da det blev klart, at Gloria og Kamiyah ikke kom tilbage, var det for sent. Gloria var over alle bjerge.

Forsvundet i 18 år

Helikoptere blev sat i luften over hospitalet i Jacksonville, Florida, veje blev afspærret og lufthavne undersøgte alle passagerer med børn. Men selv om mere end 2000 tip blev undersøgt i årenes løb, fandt man ikke Kamiyah eller Gloria, og der var ingen spor at gå efter. Intet.

4-årig bortført: Se den rørende genforening med forældrene

Fordi ingen havde nået at tage et billede af Kamiyah, måtte politiet bruge tegninger til deres efterlysningsplakat. Også af Gloria, da hospitalets overvågningsbilleder var for dårlige. Den nybagte mors hukommelse blev til disse billeder,

Selv om tippene væltede ind, og politiet undersøgte mere end 300 sorte spædbørn, skulle der gå 18 år, før politiet modtog det afgørende tip. Måske kom det endda fra Kamiyah selv.

Læs hele historien i denne uges Ude og Hjemme, som udkommer onsdag d.8.februar 2017