Var det selvmord

Familien nages af tvivl. Nicklas lagde aldrig skjul på, at han eksperimenterede med stoffer, men kunne han virkelig finde på at tage en overdosis med vilje. Hans søskende og mor længes efter at finde ud af, hvad der egentlig skete den nat for femmåneder siden, som blev Nicklas' sidste.

Foto: Jacob Ljørring

Folk snakker, rygterne svirrer. Begik Nicklas selvmord midt i festen, mens hans søster sad i stuen ved siden af? Var det hans mening at dø den dag?

"Englene smiler snart til mig," havde den 19-årige knægt sagt til en veninde, blot to uger før han døde, men hans familie har svært ved at tro på, at deres ellers så livsglade søn og bror havde et ønske om at dø.

Familien Majlund har bedt Ude og Hjemmes clairvoyant Pia Neves de Brito komme på besøg i deres nye lejlighed i Randers for at få svar på det spørgsmål, politi og retsmediciner ikke kunne hjælpe dem med:

Havde Nicklas planlagt at dø mellem venner til festen? Var han død, da hans lillesøster Nanna forsøgte ruske liv i ham for at sige farvel?

Pia kender intet til Nicklas. Først ved ankomsten hos familien får hun oplyst hans fulde navn, alder og dødsdato. Intet andet. Det er Nicole på 15 år, der har bedt om seancen.

Med sig har nu to af sine tre tilbageværende søskende; 14-årige Nicolai og Nanna på 18 år, der var den sidste i familien, som så deres storebror Nicklas. Også deres mor 39-årige Trine, der arbejder som sosu-hjælper, er til stede. Pia forklarer dem, hvad hun gør.

- Forestil jer en glasrude. I kan ikke se igennem, men dem på den anden side kan følge med gennem ruden. Jeg stille mig der, så jeg kan have kontakt med dem og jer på samme tid. I skal ikke være nervøse. Det er sikkert en behagelig oplevelse. Det er jo bare jeres bror, forklarer hun.

- Han døde den 17. maj. Vi er ved at vænne os til, at han ikke er her mere. Vi ved, hvad vi skal igennem, for vi var igennem den samme sorg, for snart seks år siden da vi mistede vores far, fortæller Nicole, mens Pia svinger sig op på et højere energiniveau, hvor hun møder Nicklas.

- Han kommer slentrende hen mod mig med en finurligt smil, siger hun og beskriver hans udseende og sind.

Læs også: Clairvoyant: Dine børn får et godt liv

Varm, god og omfavnende
- Han kunne få alle folk til at grine. Han var varm, god og omfavnende. Han havde ikke lige regnet med, at han skulle dø nu, siger han ifølge Pia. Pludselig er alle stille og kigger meget koncentreret på Pia. Uden at vide det er hun ved at svare på deres allervigtigste spørgsmål: Var det selvmord?

- Jeg får en sovende følelse i fingrene. Det er som om, han ikke var helt til stede mentalt. Han forsvinder lige så stille, og så dør han. Han er selv meget forvirret over det. Fuck, siger han og kigger rundt på jer, som om han ikke helt har forstået det, fortæller Pia.

- Det gjorde slet ikke ondt. Han opfattede det dårlig nok. Jeg oplever at blive kastet op i luften og falde ned igen. Armene sover, nærmest brænder. Hovedet falder bagud, siger Pia og demonstrerer, hvordan hovedet hænger helt slapt bagud over ryglænet på sofaen.

- Det var sådan han sad, da jeg så ham, siger Nanna. Hun havde været til stede om natten, men skulle med det første tog, så hun gik omkring kl. fire om morgenen. Inden hun gik, ruskede hun Nicklas for at sige farvel, men hun kunne ikke vække ham.

- Var han død, da jeg gik, spørger hun.

- Nej, han mindes, folk gik, svarer Pia.

- Det er voldsomt for jer, at han døde på den måde, men for ham var det blidt, nærmest som sovemedicin, siger hun.

- Det var en ordentlig festkoger, siger Nicklas, og Pia fortsætter:

- Når de tager deres eget liv, er de ofte meget skyldbetonet. Det er Nicklas ikke. Han var ikke deprimeret, men heller ikke den gladeste fyr. Pia forklarer, at Nicklas begyndte at tage stoffer, da han var omkring 15 år.

- Stofferne var sådan noget weekend-halløj. Men de sidste måske tre måneder havde det taget til, siger hun, og familien nikker. Det havde de på fornemmelsen.

Læs hele historien i Ude og Hjemme i denne uge.

Har du lyst til at prøve clairvoyance selv? Book en session hos én af vores dygtige clairvoyanter