Brev til Anne-Marie Østersø: Føler mig tyk sammen med veninden

Jette vil gerne tabe sig - ikke mindst fordi hun føler sig stor og tyk sammenlignet med sin meget slanke veninde. Clairvoyante Anne-Marie har dog et kontant råd til Jette. Er du enig?

Kære Anne-Marie
Jeg er en kvinde på 50 år, som gerne vil tabe mig, men jeg synes, det er svært. Jeg dyrker motion tre gange om ugen, spiser sundt og har fint et kolesteroltal. Min læge mener, at jeg er i super form, og hun ser ingen grund til, at jeg taber mig. Men jeg vejer 72 kilo og er 168 høj, så jeg er jo overvægtig.

Et stort spring

Til sammenligning har jeg en veninde, som vejer 50 kilo. Hun er dog lidt lavere end mig, men det er alligevel et stort spring, og derfor føler jeg meget stor, når jeg er sammen med hende.
Jeg ved godt, jeg aldrig kommer til at ligne min veninde, men kan du se, om jeg taber mig? Eller skal jeg droppe det og acceptere, at jeg ser ud, som jeg gør.
Kærlig hilsen Jette

LÆS OGSÅ: Sådan beregner du dit BAI

Lyt til lægen

Kære Jette
Åh, den vægt! Jeg tror, at vi alle burde smide badevægten ud og holde op med spejle os i andre mennesker. Du skal tage din læges ord til dig. Problemet er, at du kigger på din veninde og har en idé om, at du også bør veje 50 kilo. Men hvorfor skal du det?
Jeg hører bestemt heller ikke til de tyndeste, men det stræber jeg heller ikke efter. Jeg prøver at være den sundeste udgave af mig selv, og det er det rigtige for mig. Tænk over, hvad der er det rigtige for dig og gå efter det.
Jeg ved godt, at hvis man er meget overvægtig, skal man gøre noget ved det, men det er du ikke. Jeg håber, du kan bruge mit svar.
Kærlig hilsen Anne-Marie