5 ting der sker i kroppen, når du drikker vand

Drikker du nok vand? Her får du fem gode grunde til at drikke vand nok i løbet af dagen. 

Din krop består af omkring 60 % vand, og alle processer i kroppen afhænger af, at du er vandet tilstrækkeligt igennem. Her er fem gode grunde til at drikke vand nok dagen igennem. Tørsten er den absolut bedste indikator, men vær særligt opmærksom på vand, når du er i varme omgivelser eller træner meget.

Fem gode grunde til at drikke vand nok

  • Led, ledbrusk og disci i rygsøjlen indeholder masser af vand, der er nødvendig for at kunne absorbere stød og tryk under kroppens bevægelser. Ledvæsken smører brusken i knæ, hofter og andre led og modvirker slidgigt og smerter.
  • Du bliver mindre tør i munden. Vand holder mund, næse og øjne fugtige og modvirker gnidningsmodstand og slidskader. Spyttet holder mundhulen ren for bakterier og forebygger huller i tænderne.
  • Vand giver huden fugt og holder den bedre næret, så du forebygger rynker og optimerer forsvaret mod hudlidelser. Når vand fordamper fra huden som sved, tappes kroppen for overskydende varme.
  • Du opretholder blodmængden, så blodtrykket ligger stabilt, alle kroppens celler forsynes med næring, ilt og salte, og vævene renses for affaldsstoffer.
  • Færre tømmermænd får du ved at drikke et glas vand mellem hvert glas alkohol. Hovedpinen skyldes, at hjernen mangler væske og skrumper lidt.