Annonce

Vi er flere, end du tror...

Op imod en kvart million kvinder døjer med inkontinens, og det rammer ikke kun kvinder, der er oppe i årene, men også flere unge kvinder. Men uanset hvor gammel du er, behøver du ikke at gå på kompromis med dit liv af den grund. Heldigvis!

Problemer med blæren skyldes som regel, at bækkenbunden og urinrørets muskler er svækket. Det sker ofte i forbindelse med en fødsel, kronisk hoste eller overvægt. Bestemte typer medicin kan også være med til at svække urinrørets lukkefunktion, ligesom overgangsalderen kan have en indflydelse på det, da mindre østrogen kan svække muskulaturen i underlivet.

Uanset årsagen kan det give nogle udfordringer, når man for eksempel griner og har det sjovt. Men du behøver ikke at være nervøs for grineflip med veninderne, for du kan heldigvis selv have en positiv indflydelse på det.

Den positive forskel

Hvis du for eksempel ved, at du lider af stressinkontinens, kan du med fordel lave ”hurtige knib” regelmæssigt. Hvis du lever med tranginkontinens, kan du træne blærens evne til at holde på vandet, hvilket betyder, at blæren bliver i stand til at holde på større urinmængder. Du kan træne dette trin-for-trin og øge tidsrummet mellem vandladningerne (forsinkelse af vandladning). Er du overvægtig, kan et vægttab også hjælpe på det, ligesom fem til 10 minutters knibeøvelser dagligt kan gøre en positiv forskel for dig – og dine grineflip.

Diskret og effektivt

Alle, der er ramt af inkontinens i en eller anden form, har brug for en lille ekstra sikkerhed. TENA beskytter mod lækage i større og mindre grad samt mod lugt og fugt. Trusseindlæg og bind fås i forskellige størrelser og med forskellige sugeevner, så du kan finde det produkt, der passer bedst til dig og dine behov. Se mere på TENA.dk.