Har tabt 12 kilo

Kuren virker - også på kærligheden! Ude og Hjemmes slankefamilie har på kun 3 uger tabt sig 12 kilo. Nu går de i gang med at smide de 10 næste - blandt andet ved hjælp af gode indkøbstips fra diætisten.

Foto: Morten Nøhr Mortensen

27-årige Pia Würtz viser glad en farvestrålende partykjole frem, som hun netop har købt. Imens står hendes mand, Jimmy, i baggrunden og smiler bredt:

- Er hun ikke lækker? På kun tre uger er der sket noget særdeles opsigtsvækkende for Ude og Hjemmes slankefamilie i Galten nord for Århus. Det er ikke kun dét, at kuren virker, og at kiloene er begyndt at rasle af sidebenene. Der er også kommet en indre glød. Pia og Jimmy er blevet mere glade for sig selv, og endnu mere glade for hinanden, end de var i forvejen.

- Nu er jeg overbevist om, at jeg nok skal smide de 40 kilo, jeg har sat mig for, siger den 32-årige slagtersvend Jimmy, som for tre uger siden vejede 139,2 kilo og nu vejer 131,6. Vægttabet sætter også ekstra turbo under parrets ambition om at få et barn mere.

- Vi gør det mere end tre gange om ugen nu, hvisker Jimmy til journalisten, da Pia følger med diætisten ind i stuen. Pia har tabt sig knap fem kilo. Vægten er nu nede på 100,5. Samtidig er hun blevet fem centimeter smallere omkring taljen.

- Da jeg så kjolen, var jeg overbevist om, at den var alt for lille. Men prøv at se, siger hun og snurrer stolt rundt foran Jimmy, der ser helt nyforelsket ud.

- Du ser skide godt ud, gentager han.

Spiser syv gange
Diætist Marianne Berthelsen har sammensat den kostplan, som parret følger. Hun er tilfreds med resultaterne, men ikke overrasket.

- Det største problem er nok, at vi skal spise hele tiden, siger Jimmy med henvisning til, at han normalt klarer sig med et par (meget store) måltider i løbet af dagen, men nu skal sætte sig til bords seks-syv gange. Marianne nikker:

- De mange måltider, hvor I får godt med fibre og protein, holder sulten fra døren. Så undgår I de dyk i blodsukkeret, der kan få jer til at spise alt for meget og alt for usundt. Men har der overhovedet været noget negativt ved at være på skrump? Har parret ikke lyst til indimellem at gå amok i slik og søde sager?

- Jo da! Men så har vi den her. Den tager toppen, siger Pia Würtz og viser en liter vaniljeis frem. Straks rynker Marianne Berthelsen brynene, men hun bliver beroliget, da hun ser, at isen er kraftigt fedtreduceret.

- Selvfølgelig skal der været plads til noget lækkert. I må også gerne tage et stykke chokolade eller drikke en øl. Bare I ellers holder planen, siger hun.

Et af problemerne for parret var, at de spiste masser af lyst brød. Nu står den på fiberrige grøntsager og mørkt brød, fedtfattigt kød, færre fede mælkeprodukter og betydeligt mindre sukker.

Læs mere om Slankeklubben og meld dig ind her!

Læs også: Drop undskyldningerne og kom i gang med dit vægttab

På indkøb med diætisten!
For at sikre sig, at Pia fortsætter med at lægge de rigtige ting i indkøbskurven, tager Marianne Berthelsen hende med på indkøb i den lokale dagligvarebutik, Kvickly i Hadsten. Her sættes kursen direkte mod frugtog grøntafdelingen.

- I kan spise ALLE de grøntsager, I vil. Men indtil videre holder vi lidt igen med frugterne. Tre stk. om dagen er fint, siger hun og forklarer, at æbler indeholder væsentligt færre kalorier end bananer, men at én banan om dagen også går an.

Til gengæld skal man passe på med nødder og mandler, som er rene kaloriebomber (men dog indeholder sundere fedtstoffer).

- Alligevel er det som at spise chokolade, bemærker Marianne. Der er altid kalorier at spare ved at købe lightprodukter. F.eks. er der 40 gram mindre fedt i en light-mayonnaise. I køledisken viser Marianne de pålægsvarer, som har et fedtindhold på 10 procent og derunder.

- I den forbindelse er pølse og postejer et problem. Her er procenten høj. Til gengæld er kylling virkelig godt, siger hun til Pia. Ude og Hjemme lokker diætisten over i slikafdelingen for at høre, om der slet ikke er noget, man må sætte tænderne i der.

- Man kan i princippet spise alt, når man er på kur. Bare man ikke spiser ret meget af det mest usunde. Næste skridt for Pia og Jimmy bliver at få rørt sig. De er allerede begyndt så småt på motionscyklen og Jimmy, som i sine yngre dage spillede håndbold, har været ude på sine første løbeture. Det blev til 1,1 kilometers konstant løb. Pia har også løbeskoene parat:

- Nu venter vi bare på nogle gode motionsråd, siger hun med henvisning til, at Ude og Hjemmes motionsekspert, Birgitte Nymann, om 14 dage besøger parret for at sætte skub i fedtforbrændingen.