Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie: Giv slip på veninden

11. december 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto: Colourbox
Stenbukken er træt af sin veninde, der altid har problemer, men ikke lytter til forslag til løsninger. Hun overvejer at lægge afstand til hende, men samtidig har hun ondt af hende. Har du også en veninde, der konstant beklager sig?
Kvinde trøster veninde

Hej Anne-Marie

Jeg har en veninde, som konstant har problemer. Jeg har ondt af hende, men alligevel kan jeg ikke lade være med at lægge lidt afstand til hende, for jeg orker ikke altid at høre på hendes beklagelser.

Jeg har ellers et mønster, der betyder, at jeg altid prøver at redde de svage. Har du et godt råd til mig? Tak for en god brevkasse.

- Kærlig hilsen stenbukken

Kære stenbuk

Det er svært, for de fleste af os er opdraget til at hjælpe dem, som har brug for det.
Jeg må dog sige, at din veninde har fået mange chancer for at ændre sit liv, og hun lytter ikke til dig. Derfor skal du slippe hende og fokusere på dig selv i stedet.

Du skal dog passe på, at du ikke blot finder en anden, du kan tage dig af: Husk, du er god nok, selv om du ikke redder hele verden. Det kan være svært, når man er vant til at styrke sit selvværd ved at hjælpe andre. I virkeligheden skader det dit selvværd, hvis du forsøger at hjælpe, men ingen hører efter dine gode råd.

Du skal derfor forstå, at du har gjort, hvad du kan for din veninde. Nu skal du hjælpe dig selv med at bryde dit mønster.

- Kærlig hilsen Anne-Marie

Anne-Marie Østersø

Sponsoreret indhold