Mellem himmel og jord

Jeg frygter talen

19. september 2021 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
Mettes bedste veninde fylder 40, og hun glæder sig til festen. Der er bare det minus, at veninden forventer, at Mette holder en tale, og det har hun slet ikke lyst til. Hun synes ikke, hun er den store taler. Hvad mener du? Bør Mette tage sig sammen for at glæde sin veninde? 
Mennesker skåler deres glas over bord med mad

Kære Anne-Marie

Jeg skal til min bedste venindes 40-års fødselsdag, og det glæder jeg mig til. Jeg fyldte selv 40 for fem år siden, og min veninde holdt en smuk tale for mig ved den lejlighed.

Mit problem er, at hun forventer, at jeg gør det samme for hende, og det kan jeg ikke. Hun stikker til mig og siger, at hun glæder sig til at høre, hvad jeg har at sige.

Jeg har ondt i maven

Jeg har prøvet at forklare hende, at jeg ikke har hendes evner for at holde tale, men hun fejer mine argumenter til side.

Jeg har helt ondt i maven og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg føler virkelig, at jeg vil skuffe hende, hvis ikke jeg holder en tale. Har du et godt råd? Jeg har overvejet at skrive en sang og blot rejse mig og sige tillykke.

- Venlig hilsen Mette

Kære Mette

Åh, sikke noget. Din veninde skal være glad for, at du er med til at fejre hendes runde dag, og hun kan på ingen måde bestemme, hvad du skal gøre til hendes fødselsdag. At du vil rejse dig og sige tillykke og medbringer en sang er mere en fint.

Du skal holde op med at have ondt i maven og møde glad op til festen. Der er sikkert andre, der tager ordet den dag, og jeg er sikker på, at hvis din veninde vidste, hvor meget du bekymrede dig over hendes forventninger, ville hun være enig med mig.

Glæd dig til festen.Din veninde skal nok blive glad for sangen.

- Kærlig hilsen Anne-Marie

Anne-Marie Østersø

Sponsoreret indhold