Mellem himmel og jord

Min veninde er i sorg

16. oktober 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto: Colourbox
Skyttens veninde har netop mistet sin mand og er knust af sorg. Skytten synes, det er svært at støtte hende, fordi hun lader til fuldstændig har opgivet tilværelsen. Anne-Marie råder skytten til at give veninden mere tid …
Kvinde ligger i seng

Hej Anne-Marie

Jeg har en veninde, som har mistet sin mand. Han døde pludselig for en måned siden, og siden er det, som om min veninde helt har givet op.

Hun græder og græder, og jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre for hende – andet end at lytte til hende.

Jeg ringer til hende hver dag, men hun lyder virkelig opgivende. Har du et godt råd til, hvad jeg kan gøre for min ellers glade veninde?

- Kærlig hilsen skytten

Kære skytte

Åh, det er svært, og vi har en tendens til at give bolden videre og sige, at hun nok skal til en psykolog eller lignende, så hun kan blive glad igen. Vi har svært ved at acceptere, at andre har det dårligt.

Men når man har mistet sin elskede mand, er det klart, man har det dårligt og bare har lyst til at græde. Din veninde reagerer helt normalt, og eftersom det kun er en måned, siden han døde, er hun stadig i chok.

Du kan ikke gøre andet end at lytte og spørge, om der er noget du kan gøre for hende. Det er dejligt, at hun har en veninde som dig, der holder øje med hende.

Hvis din veninde på længere sigt ikke får det bedre, må du ty til professionel hjælp til hende, men det er det ikke tiden til nu. Jeg sender et stort kram i jeres retning.

- Kærlige tanker fra Anne-Marie

Anne-Marie Østersø

Sponsoreret indhold