Spørg advokaten

Bijob som kattedame

22. december 2022 Af Louise Vinkle. Foto: Colourbox.
Lis er død og har efterladt sig katten Buster. Hun har ingen arvinger, der kan tage sig af Buster, så han skal som udgangspunkt enten på internat eller aflives. Advokat Louise Vinkle fortæller her, hvordan hun håndterede sagen.
Kat

Fra kontoret:

Lis er afgået ved døden, og hendes nabo har orienteret skifteretten om, at Lis efterlader sig en kat ved navn Buster. Naboen har ikke adgang til lejligheden – og har i øvrigt ikke mulighed for at tage sig af katten – men hun vil sikre sig, at Buster ikke sulter ihjel.

Det betyder, at Skifteretten udleverer boet efter Lis få dage efter hendes død, så der kan blive taget stilling til, hvad der skal ske med katten.

Lis efterlader sig ingen arvinger eller andre pårørende, som kan hjælpe med Buster. Da vi ikke har nøgler til lejligheden, tager jeg straks ud til den med en låsesmed og noget kattemad. Så snart låsesmeden har åbnet døren, bliver jeg mødt af en lille, langhåret Buster, som er meget kælen og meget sulten. Han får mad, og vi snakker og nusser lidt, indtil jeg må videre.

Fyldte internater

Eftersom Lis ikke efterlader sig noget familie, skal Buster som udgangspunkt afleveres på et internat eller aflives. Det viser sig, at der er meget fyldt på landets internater, så det er ikke muligt at komme af med Buster på den måde.

Jeg kan ikke bære, at en sund og kærlig kat som Buster skal aflives, og jeg forsøger derfor at finde et privat hjem, som kan tage ham. I mellemtiden cykler jeg forbi Buster hver dag på vej hjem fra arbejde for at hilse på ham, give ham mad og tømme kattebakken. Heldigvis bor Buster på vejen hjem til mig, så det er ikke nogen stor omvej.

Nyt håb for Buster

Det lykkedes at finde en ældre kvinde, Grete, som gerne vil adoptere lille Buster. Jeg henter ham og kører ham hjem til hans nye ejer. Buster er hurtigt tryg hos Grete, og selv om det er flere måneder siden, modtager jeg stadig Gretes billeder af en glad Buster, som stortrives.

Giv Ude og Hjemme i julegave
6 nr. for kun 249 kr.

Sponsoreret indhold