Annastacia er mor til 10: Mine børn skal have en bedre barndom

Annastacia havde en kaotisk barndom med vold og druk i hjemmet. I dag er hun selv mor til 10 børn, og de får al den kærlighed og omsorg, som hun ikke selv fik.

Når Annastacia går ned ad trappen fra hjemmets første sal til entreen, får hun øje på et billede. Et billede af to børn i ens strikkede trøjer, der smiler til kameraet. Det er Annastacia og hendes lillebror.

– Når jeg kigger på det billede, ser jeg den yndigste lille pige, og jeg kan simpelthen ikke forstå, at hun kunne gøre noget så slemt, at hun fortjente den behandling, som jeg fik som barn, siger 38-årige Annastacia Kenzie Karma Rønde Madsen.

Læs også: Sultet og slået som barn

Kernefamilie

Annastacia bor midt i Fjerritslev i et hus, der er så stort, at det kan rumme to voksne og ni børn. Annastacia har nemlig sammen med sin kæreste, Sune, skabt den kernefamilie, hun ikke selv fik. Den er bare lidt større end de fleste.

– Jeg har altid drømt om at få den familie, som jeg selv manglede. Mine børn betyder alt for mig, for de har reddet mit liv, understreger Annastacia.

Nyt navn

På hendes dåbsattest står et andet navn, men hun ændrede det for tre år siden.

– Jeg havde brug for en ny start. Min mor er alkoholiker, vores forhold havde været turbulent i mange år, og i dag har jeg brudt med hende. Mit liv er nemmere, når hun ikke er en del af det, siger Annastacia bestemt.

Læs også: Jeg søger en reservefamilie til mig og min datter

Blå mærker

Hendes forældre blev skilt, da hun var tre år og hendes lillebror halvandet. Moderen fandt en ny mand, som gjorde hverdagen til et helvede for de to små børn. Annastacia fortæller om at have så mange blå mærker, at hun blev holdt hjemme fra skole, om at blive slået med en træske og bagefter låst inde i et træskur i haven iført undertøj i snevejr.

– Det værste var næsten, at min mor vidste det og ikke gjorde noget, siger hun.

Mor overtog den voldelige side

Volden gik også ud over Annastacias mor, og hun husker, hvordan de flygtede ud af huset og på krisecenter. Parret fik tre børn sammen, og efter deres brud fik Annastacias mor yderligere fire børn med forskellige mænd.

– Jeg har altid været vant til at passe mine små søskende. Min mor forsvandt sommetider på druk en hel weekend, og så havde jeg ansvaret for de andre. Mor overtog desværre min stedfars voldelige side, da de gik fra hinanden, fortæller Annastacia.

Læs også: Mette kæmper med barndomstraumer: Maler det onde væk

Manglede omsorgsperson

Annastacia var blot 18 år, da hun blev gravid med en kæreste, der var 22 år ældre end hende og havde et overforbrug af alkohol og stoffer.

– Jeg manglede en omsorgsperson, og han havde bil og tjente sine egne penge. Længere tænkte jeg ikke, for jeg var ikke i nærheden at være voksen. Alligevel ville jeg gerne have et barn, for jeg ville gerne have en, som jeg kunne elske og være noget for, siger Annastacia.

Drømmen om en rigtig familie

Den unge mor blev voksen i en fart, for forholdet til faderen var turbulent, og hun måtte være der for sin datter, Nathasja, der er 20 år i dag. Selv om forholdet var dårligt, stod det på i fem år, og Annastacia fik yderligere to piger – Martina og Isabella, der i dag er 18 og 16 år – før hun endelig fik modet til at gå.

– Jeg hang fast i mit billede af, at vi skulle være en rigtig familie, men da jeg blev gravid for tredje gang, var det et uheld. Jeg ville have en abort, men min kæreste troede, at jeg ventede en dreng, og han forlangte, at jeg fødte hans søn, fortæller Annastacia og understreger, at hun elsker alle sine børn højt, selv om det ikke er alle, der var helt planlagt. 

Læs også: Mor svigtede os som børn

Kærligheden

De to næste børn – Romeo og Rocky på 15 og 14 år – har samme far, mens Chanell og Junior på 12 og 10 år har en tredje far. Og så havde Annastacia heller ikke planer om at få flere børn eller kærester, men i 2011 dukkede Sune op på Facebook. Han var selv far til Natalie, som Annastacia i dag også betragter som sin datter. Sune lod sig ikke sådan afskrække, selv om han lige skulle sunde sig, da han fandt ud af, at Annastacia havde syv børn.

– Jeg har selv haft en lidt ustabil opvækst, og der var en tryghed, nærvær og kærlighed omkring Annastacia og hendes børn, som jeg gerne ville være en del af. Jeg har selv drømt om at skabe min egen familie, siger 34-årige Sune Karl Madsen, der er mekaniker.

Alt for børnene

Annastacia overgav sig, parret blev kærester, og en måned senere var hun gravid. Peter kom til verden for otte år siden, og året efter fulgte hans lillesøster, Jenniefer, som med sine syv år er den yngste i børneflokken.

Sammen har parret skabt et hjem, hvor der er masser af hjerterum. Huset bærer ikke præg af, at der bor ni børn, som ud over de to mindste alle har deres eget værelse. Der ligger ingen nullermænd i krogene eller rodebunker, og alle hjælper med at holde orden.

– Folk bliver altid overraskede over, hvor ordentligt vi bor, men jeg kan godt lide, at her er pænt, så børnene kan være stolte af at vise deres hjem frem, siger Annastacia.

Læs også: Sisse blev efterladt alene som 4-årig

Ingen kæresteaftener

Den ældste datter er flyttet hjemmefra, men med ni hjemmeboende børn er der nok at se til, og der er ikke megen tid til kæresteaftener.

– For os er det vigtigere, at vores børn får en god start på livet, så de kan klare sig. Vi har stort set ikke noget netværk, men jeg har heller ikke lyst til, at de skal passes af andre, for jeg blev selv altid overladt til andre, da jeg var barn, siger Annastacia.

Rydder op i fortiden

Annastacia er uddannet sosu-hjælper, men er i øjeblikket sygemeldt og ved at rydde op i fortiden med hjælp fra en terapeut. Barndommen har nemlig sat sig sine spor i form af flere diagnoser som borderline, personlighedsforstyrrelse, ptsd og særlig sensitiv.

– Efter Jenniefers fødsel begyndte jeg at få angstanfald. Mens jeg var indlagt, turde jeg ikke gå på toilettet, fordi jeg var bange for, at nogen ville tage hende, men jeg sagde ikke noget til nogen. I flere år skubbede jeg det væk, så børnene ikke skulle opdage det, men i 2016 fik jeg et angstanfald, der var så slemt, at Sune måtte ringe efter en ambulance, fortæller hun.

Læs også: Jeg måtte opgive min datter

Har fravalgt sin mor

Annastacia blev udredt og er i dag tilknyttet psykiatrien, hvor hun går i terapi.

– Jeg skal passe på mine børn og vælge det, som er godt for dem, og derfor har jeg valgt min mor fra. Nu gælder det mig og min familie, siger hun med et smil.

Læs også: Seksuelle overgreb, vold og svigt: Min barndom i helvede