Anne-Marie Østersø: Din veninde føler sig afvist

Vægtens veninde er skuffet over, at de ikke kan ses så ofte, som hun ønsker. Det er dog svært for vægten at ændre på, for hun skal også have tid til familie og job, mens veninden er single og har mere overskud. For at komme veninden i møde har vægten foreslået en fast aftale, men det faldt ikke i god jord. Læs Anne-Maries råd her ...

Hej Anne-Marie
Jeg har en veninde, som ikke har nogen forståelse for, at jeg ikke har tid til at se hende hver anden uge. Hun synes ikke, at jeg prioriterer hende, men jeg har mand, børn og arbejde, som tager min tid.

Jeg vil nødig miste hende

Jeg har sagt til hende, at vi kan ses en gang om måneden, og jeg har foreslået, at vi mødes den første søndag hver måned. Det kan hun ikke, og nu har hun halvsurt svaret, at så må vi skrive sammen når, jeg har tid.
Den besked er jeg ked af det, da vi har været veninder i mange år. Hun er single og barnløs, og derfor har hun mere overskud i hverdagen. Hvad gør jeg? Jeg vil nødig miste hende.
Venlig hilsen Vægten

LÆS OGSÅ: Min veninde er omklamrende

Vis at du værdsætter hende

Kære Vægt
Jeg har selv haft et lignende problem, og jeg synes også, det var svært. Døgnet har kun 24 timer, og med familie og job er der ikke meget tid tilovers.
Det er et fint forslag, du er kommet med, og når din veninde afviser det, handler det om, at hun føler sig såret. Hun ser veninderne stifte familie, mens hun stadig er single. Og når hun så også føler sig fravalgt, bliver hun ked af det.
Du skal ringe og fortælle, hvor meget hun betyder for dig, og hvor glad du er for at være sammen med hende. Mind hende også om, at der kommer en dag, hvor dine børn er blevet større og mindre krævende.
Det vigtigste er, at hun føler sig værdsat, og selv om I ”kun” ses en gang om måneden, kan du indimellem sende en sms, hvor du skriver, du tænker på hende. Det gør du måske allerede.
Med tiden vil hun tage imod dit forslag, og det er godt, for du er en god og betænksom veninde, som hun skal være glad for.
Kærlig hilsen Anne-Marie