Aktiv ferie med børnene

Det er mørkt og koldt herhjemme, og der er måske ikke råd til skiferie, men et eller andet skal der foregå, så ungerne ikke bruger en uge foran skærmen. Heldigvis er det altid rart med afslapning og hygge med familien, og her får du Charlotte Højlunds ideer til en aktiv ferie derhjemme:

Vær kreative sammen

¤ Støv glemte hobbyer af. Både børn og voksne har hobbyer, som det er svært at få tid til i hverdagen. Vinterferien er oplagt til at finde nogle af dem frem igen.

¤ Gå i det kreative hjørne. Mine børn elsker at male, men det kræver tid og plads til at rode, og det er der i vinterferien, hvor vejret ikke ligefrem opfordrer til udeliv. Kig efter lærreder og akrylmaling i byggemarkeder eller lavprisbutikker.

¤ Forbered fastelavn sammen med børnene. Der er stadig et par uger til udklædningsfesten, så der er god tid til at kreere kostumer i fællesskab. Gå på opdagelse i gamle stofrester og aflagt tøj og find på noget sammen.

LÆS OGSÅ: Charlotte Højlunds skærm-regler: Tips til at få børnene væk fra computer og tv

Gratis udflugter

¤ Tag på udflugt i nærområdet. Vi er ofte så optagede af at rejse ud, at vi glemmer det, der er lige omkring os. Få inspiration på det lokale turistkontor eller bibliotek.

¤ Biblioteket er en guldgrube af opdagelser og aktiviteter - især i ferierne. Og så koster det ikke en krone. Her er ikke bare bøger, men også film og spil, som kan lånes med hjem helt gratis.

¤ Kom ud. Selv om det er koldt, har vi godt af frisk luft. Tag en tur i skoven eller på stranden og nyd den klare luft. Så kan I altid slutte af hjemme med varm kakao.

LÆS OGSÅ: Lækker opskrift på kanelsnegle med remonce bagt i bradepande

- og de lidt dyrere

¤ Gør det, I ikke har fået gjort i 100 år. Det kan være en tur i vandland, zoologisk have eller steder som Experimentarium, Kattegatcentret eller Den Blå Planet.

Luk naturen og lyset ind

¤ Selv om dagene endnu ikke er blevet så meget længere, er lyset på vej. Det viser en hurtig gåtur i haven eller skoven, hvor det så småt er begyndt at spire. Du kan også begynde at forspire de første ting til drivhuset eller altankassen - børn elsker at få fingrene i jorden. Eller I kan så til vindueskarmen, blandt andet med kødædende planter, som mange børn er fascinerede af. Sten fra avocado kan også blive til en fin plante.

¤ Fuglene i haven fodres med hjemmegjorte mejsekugler af fedt og frø. Eller byg forårets redekasser med børnene, og lad dem selv male dem bagefter. Sidstnævnte kræver kun et par gamle brædder, en almindelig sav og nogle skruer. Du kan se mere på nettet, hvis du googler "byg en redekasse".

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du jalousi mellem søskende