Brev til Anne-Marie Østersø: Min veninde drikker

Skorpionen er bekymret for sin veninde og hendes 8-årige søn, fordi veninden drikker for meget. Veninden vil ikke erkende, at hun har et problem, og derfor overvejer skorpionen at melde det til myndighederne. Clairvoyante Anne-Marie er ikke i tvivl om sin holdning ...

Kære Anne-Marie
Jeg har en veninde, som drikker for meget. Hun er alene med en søn på 8 år. Jeg er selv vokset op med forældre, der drak, og det gør ondt på mig at se, at det er hendes søn, der er den voksne hjemme hos dem. Jeg har overvejet at melde det til kommunen, men hun er god til at skjule sit misbrug, og samtidig er hun en kvinde med talegaverne i orden, så jeg ved ikke, om det vil hjælpe.

Hun nægter

Jeg håber, at sønnens lærer finder ud af det. Jeg kender hende og overvejer at sige det til hende. Skal jeg det?
Jeg holder af min veninde og har forsøgt at tale med hende om hendes alkoholproblem, som hun benægter det. Hendes søn er hendes et og alt, og jeg bange for, hvilken konsekvens det vil få, hvis jeg anmelder hende. Hvad ville du gøre?
Mange hilsner fra Skorpionen

LÆS OGSÅ: Mor og jeg fik to gode år

De skal have hjælp

Kære Skorpion
Det er synd for både din veninde og hendes søn, men der er kun ét af gøre, og det er at sørge for, at de får hjælp. Eftersom du kender sønnens lærer, synes jeg, du skal fortælle det til hende. Det kan være, de har en mistanke, og så vil det være fint at få den bekræftet. Det er eneste måde, du kan hjælpe dem på.
Samtidig synes, jeg du skal skrive et brev til din veninde, hvor du fortæller, at du elsker hende og gerne vil hjælpe hende ud af misbruget. Tiden vil vise, om hun tager imod hjælpen, men så har du i hvert fald handlet ansvarligt. Jeg ønsker jer alt det bedste.
Kærlig hilsen Anne-Marie