Danskerne vil have sand mellem tæerne til jul

Flere og flere siger nej tak til at holde den traditionelle jul i det vintermørke Danmark. Danskerne vil have sol og sand mellem tæerne. Op mod 30.000 danskere rejser til udlandet over julen, og de mest populære rejsemål er som altid De Kanariske Øer.

Sådan er der flere og flere, der foretrækker at holde jul. I varmen!

Det er De Kanariske Øer, der står øverst på ønskelisten, når danskerne bestiller julerejser i år. Og det gør de i stigende grad, lyder det begejstret fra rejsebureauet Apollo. Salget af julerejser er steget med 15 procent i forhold til sidste år, og det er både par og børnefamilier, der vil af sted, skriver bureauet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Jul uden overvægt

- Det ser ud som om, flere og flere danskere tænker "rend mig i traditionerne" og udskifter den danske jul med fremmede oplevelser. Ud over et markant højere juleferiesalg i år mod sidste år viser bookingmønsteret, at børnefamilier i langt højere grad end tidligere drager af, siger kommunikationschef i Apollo, Rikke Koks Andreassen.

Julen falder helt rigtigt i år

Ud over ønsket om at skifte vintermørket og kulden ud med bare tæer i sandet under den høje sol, kan kalenderen også have en indflydelse på det stigende julerejsesalg. Juleaften falder i år på en tirsdag, og det betyder, at rigtig mange kan få næsten to en halv uges ferie, hvis de blot bruger et par enkelte feriedage.

LÆS OGSÅ: Jul med god samvittighed

Her er de tre mest populære julerejsemål: 1. Gran Canaria. 2. Tenerife. 3. Fuerteventura.