En bog, der får børn til at sove på få minutter

En ny bog af en svensk psykolog rives i disse dage ned fra hylderne. Den kan nemlig får dit barn til at falde i søvn på få minutter.

Du kender det godt. Børnene hopper og danser i sengen. Selv om de gnider sig i øjnene og gaber højlydt, nægter de at lægge sig ned og sove. Og du har hørt alle rådene før, men intet hjælper. Junior er fortsat vågen alt, alt for længe.

En ny metode

Men nu er der godt nyt. En ny bog er udkommet, og den er helt særlig. Her er nemlig ingen velmenende råd, men blot en sød godnathistorie. Og med den historie falder dit barn i søvn på ingen tid.

Det kræver en forklaring.

Den svenske psykolog Carl-Johan Forssen Ehrlin har skrevet bogen ”Kaninen, der gerne ville sove”.

Det er en lille bog på kun 29 sider, som lige nu er så populær, at den ligger nummer et på bestsellerlisten hos Amazon.

- Det er den verbale version af at vugge et barn i søvn, siger Carl-Johan Forssen Ehrlin til The Telegraph.

Du kan købe bogen HER >>

Første børnebog

Psykologen har skrevet bøger før, men dette er hans første børnebog.

- Jeg har skrevet bøger om ledelse og personlig udvikling. Idéen til en børnebog fik jeg, da jeg var på en lang rejse med min mor, og hun faldt i søvn i bilen, fortæller han.

- Da vi stoppede, skrev jeg det hele ned på en serviet. Men det tog tre et halvt år at finde den perfekte historie, som teknikerne bliver brugt i den rigtige rækkefølge, forklarer han.

Læs også: For lidt søvn kan gøre børn overvægtige

Sådan er teknikken

I bogen bliver forælderen bed om at gabe ofte, fremhæve bestemte ord og tale langsom og roligt. Forælderen får en kort intro og bliver hjulpet undervejs i bogen.

Carl-Johan Forssen Ehrlin bruger i bogen psykologiske og positive forstærkningsteknikker, også kendt som indlæringspsykologi, der hjælper barnet med at slappe af, fokusere og til sidst falde i søvn.

- Det hjælper barnet med at fokusere og gør dem til en del af historien, så de falder i søvn med kaninen. De møder karakterer som Onkel Gab og uglen med de tunge øjenlåg, siger Carl-Johan Forssen Ehrlin.

Læs også: Mangler du søvn

Her kan du købe bogen

Bogen udkom på svensk i 2011 og udkom også som lydbog og e-bog i 2012. Siden er den oversat til engelsk, tysk, fransk, italiensk, spansk og portugisisk, og lige nu er den ved at blive oversat til kinesisk, japansk, arabisk og persisk.

Og nu findes den også på dansk. Det helt fantastiske er, at den kun koster 100 kr.

Forældre fra hele verden fortæller, at bogen aldrig bliver slidt, for børnene falder simpelthen i søvn, inden man få læst færdig.

Du kan købe bogen HER >>