Fædre tager længere barsel

Danske fædre er blevet mere interesseret i at holde barselsorlov.

At stifte familie er et fælles projekt. Det har det alle dage været. Men et nyt fænomen peger hen imod, at fædre og mødre i højere grad går ind for teamwork. Statistikken viser nemlig, at flere og flere fædre vælger at gå på barsel. Fædrenes orlov er vokset fra 18 dage for børn født i 2004 til 24 dage for børn født i 2007, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Nina Brandt er Ph.d. i Nutidshistorie med speciale i barsel og familieliv. Hun har skrevet bogen "Den gode barsel - en guide til et familieliv i balance", som kommer på gaden den 25. august. Hun mener, at fædre i dag er lige så engagerede i at få børn som kvinder.

Mænd smitter hinanden med barsel
- Fædre i dag ønsker at være med fra starten. I kraft af at det bliver mere almindeligt, er der flere og flere mænd, der vælger at gå på barsel. Det smitter af i en omgangskreds eller på en arbejdsplads, hvis først en nybagt far tager orlov, mener Nina Brandt.

Og det er sundt for børn, at faren er mere med fra starten.
- Når faren er intensivt sammen med barnet knytter de helt specielle følelsesmæssige bånd. Barnet lærer, at der er andre måder end mors måde. Typisk er fædre bedre til at lære børn at gøre tingene selv. Det giver dem en meget større selvsikkerhed.

Læs hele artiklen hos mama.dk