Fik stjålet sit barn på nettet

De sociale medier kan indimellem byde på hovedrystende påfund. 'Digital kidnapping' kan for eksempel gå under den betegnelse.

‘Digital kidnapping’ er en ny trend på Facebook. Betegnelsen dækker over Facebook-brugere, der stjæler andre brugeres børn. Ikke i fysisk forstand - men i form af billeder. Dét var nøjagtig, hvad bloggeren Lindsey Paris fra Chicago, USA, var udsat for. I et interview med WGN Morning News fortæller hun, hvordan hun ved en tilfældighed opdagede, at en fremmed Facebook-bruger havde stjålet hendes søn.

Stjålet af en fan

Lindsey Paris driver bloggen Redhead Baby Mama, og hun opdagede tyveriet (eller kidnapningen), fordi hendes fan-site pludselig havde fået en del flere ”likes”.  Da hun gennemgik Facebook-profilerne blandt sine nye fans, så hun, at en fan havde stjålet flere billeder af sønnen fra bloggen.

LÆS OGSÅ: Janni blev snydt af net-svindler

- Hun påstod, at drengen på billedet var hendes egen, fortæller Lindsey.

"Hvornår mon han får sine tænder?" og "Er hans røde hår ikke bare skønt?", stod der i billedteksten.

Blev bange

 - Selv om han blot var 18 måneder gammel dengang, og han sov trygt i sin vugge i sikkerhed hjemme i huset, blev jeg bange.

Da kidnapningen skete for Lindsey for to år siden, havde facebook ikke mange muligheder. I dag er der bedre muligheder for at anmelde ulovligheder og brud på ophavsret og rettigheder. Derfor kontaktede hun kvinden direkte og konfronterede hende med tyveriet. Det viste sig, at hun var meget ung og talte dårligt engelsk. Hun var tilsyneladende ikke klar over, hvad hun havde gang i, og hvor groft hun havde krænket Lindsey.

LÆS OGSÅ: Storsvindler fandt kærligheden

I dag bruger Lindsey vandmærke og copyright-logo på alle sine billeder.

Sagen om den unge kvinde sluttede med, at billederne blev taget af profilen.