Fri for mobberi

En målrettet indsats mod mobning for børn helt ned i børnehavealderen har succes i Kolding. – Vi bryder mønstrene, jubler pædagogerne.

MOBNING: Siden marts 2007 har børnehaven på Hoppesvej i Kolding været med i et pilotprojekt om mobning under overskriften "Fri for mobberi". Projektet er skabt i et samarbejde mellem Red Barnet og Mary Fonden. Ideen går ud på at forebygge mobning blandt børn, allerede når de er i børnehavealderen. Det hele bliver fulgt tæt af et hold forskere fra Roskilde Universitets Center.

Forebyggende arbejde
- Man kan selvfølgelig diskutere, om der foregår egentlig mobberi, når man taler om børn på tre år. Men man kan godt se de tendenser, der er. Vi vil gerne være med til at undgå at børnene udvikler sig til mobbere eller mobbe-ofre, siger souschef, Bodil Dencker. Pædagogerne benytter en række værktøjer fra en "Fri for mobberi"-kuffert, de har fået fra Red Barnet. Kufferten indeholder f.eks. bamser til børnene, små pixi-bøger, plancher og postkort. Men også en række metoder til, hvordan pædagogerne kan gribe emnet an.

Det virker, lidt efter lidt
De holder bl.a. børnemøder, hvor forskellige temaer tages op. Det hele varer kun omkring 10 minutter, hvorefter børnene piler af sted rundt i børnehaven. Men der er sket en forandring, siger pædagogerne. Den sker bare lidt efter lidt.
- Vi har virkelig kunnet mærke, at mængden af konflikter er gået ned, siden vi begyndte med projektet. Det har virkelig rykket sig, kommer det med et stolt smil fra dem på Hoppesvej.

LÆS OGSÅ:

Her bliver jeg ikke mobbet

Flået i skat