Mobning til livs med massage

Mobning skal tackles på den rigtige måde. Ude og Hjemme fik lov til at følge en times Fri For Mobberi-leg i Rørby Hallen ved Kalundborg. Her samarbejder elever, forældre og pædagoger om at komme mobning til livs. Filosofien er simpel: Den man giver massage, mobber man ikke.

Massage mod mobning

Det hele begynder med en fangeleg med en særlig regel: Man bliver befriet, når man får et kram.
Rørby SFO ved Kalundborg har haft kæmpe succes med et program mod mobning kaldet Fri For Mobberi, som Mary Fonden og Red Barnet står bag.

LÆS OGSÅ: Ingen mobning med Fri for mobberi

Hver fredag bruger sfo-børnene en god times tid i Rørby Hallen, hvor de lærer, at den, man rører, udsætter man ikke mobning. Så simpelt er det.

Rart at gå i skole

Det er pædagogerne Camilla Jørgensen og Pia Sund Bast, som holder styr på tropperne, og der er nok at holde styr på, når hallen er fyldt med 50 ivrige og energiske elever fra 0.-3. klasse.

I al sin enkelhed handler det om, at børnene skal lære at rumme og respektere andre børns forskelligheder. Derved udslettes situationer med mobning langsomt, og det bliver rart for alle at gå i skole.

Fire kodeord

Børnene lærer også at sige stop, hvis en situation med mobning alligevel skulle opstå. Derved bliver mobning bremset, inden det udvikler sig. Både Camilla og Pia har været på kursus i Fri For Mobberi, og sfo'en har desuden investeret i en særlig kuffert med dilemma-kort og andre materialer, som kan benyttes i legene. De fire kodeord, som børnene skal lære betydningen af, er: Respekt, tolerance, mod og omsorg.

LÆS OGSÅ: Sådan giver du dit barn den bedste skoletid

Tak for massage

I Rørby Hallen er det blevet tid til massage mod mobning. Børnene sidder i en lang række i et slags futtog, hvor de masserer den foransiddende på ryggen, mens Camilla og Pia læser en historie højt og demonstrerer, hvordan de for eksempel skal prikke hinanden på ryggen.

- Tak for massage, siger børnene til hinanden, da historien er slut.

Stor forskel

Til sidst står den på slangeleg, hvor børnene vikler sig ind i hinanden og kilder hinanden. Goddag-goddag-leg, hvor de hilser på hinanden. Og sæbeboble-leg, hvor de holder hinanden i hånden og bare ligger på ryggen og slapper helt af.

- Det er klart, at vi aldrig bliver helt fri for mobning. Men vi kan mærke, at det her virkelig har gjort en stor forskel, siger Camilla.

Læs mere om Fri For Mobberi her: www.friformobberi.dk

LÆS OGSÅ: Offer for mobning blev model