Mors afsløring skaber debat: Sådan bruger jeg mine børnepenge

Bloggeren Johanne Mygind deler vandene, efter hun har afsløret, at hun bl.a. bruger sine børnepenge på at shoppe tøj til sig selv.

Hvert kvartal får danske forældre, der har børn under 18 år, sat børnepenge ind på deres konto som en økonomisk håndsrækning til udgifterne i børnefamilien.

Hvordan pengene skal bruges, er der ingen regler om, så det er op til de enkelte forældre at vurdere, om pengene skal øremærkes barnet eller ej.

Mor stjal mine penge

Men selvom der ingen regler er, så er der alligevel skarpe holdninger om, hvorvidt pengene tilhører barnet.

Shoppede tøj til sig selv for børnepenge

Disse holdninger fik Johanne Mygind at føle, da hun ved den forrige udbetaling den 20. april afslørede, at hun bl.a. havde brugt sine børnepenge på at shoppe tøj til sig selv i H&M – og ikke kun til sin 3-årige datter Augusta.

Min mand spillede alle vores penge op

Udover to bluser, hårelastikker og undertøj til Augusta blev det således til en buksedragt, et par sko og en nederdel til Johanne, som lagde et billede af sine indkøb på Instagram med teksten:

- Fejrer børnepenge. Kender i det? Skal til barnedåb og bryllup i maj/august, så jeg planlægger allerede.

Det affødte en masse blandede reaktioner fra Johanne Myginds Instagram-følgere. Nogle var forargede over, at hun brugte børnepengene på sig selv, mens andre syntes, det var helt i orden.

Jeg tog min datters penge

Kan ikke se problemet

Selv kan Johanne Mygind ikke se problemet:

- Er børnepenge barnets? Nej, ikke nødvendigvis. Alle indtægter ryger ned i samme pulje, og dem bruger vi både på vores datter og os selv. Vi venter ikke med at købe sko til Augusta, til der kommer børnepenge, men gør det, når hun mangler det. Når der så er økonomi d. 20. til en ny nederdel til mig, er det jo, fordi jeg tidligere har lagt ud for sko, tøj, bleer og dagsinstitution til Augusta - og i sidste ende får hun derfor også mere, end staten udbetaler. Det sker bare løbende, forklarer Johanne Mygind ifølge tv2.dk.

Rådgiver: Børnepenge bør gå til barnet

En ny undersøgelse, som Megafon har foretaget for TV 2, viser, at Johanne Mygind langt fra er den eneste, som prioriterer på denne måde. Her svarer kun 21 procent således, at børnepengene er øremærket specifikke udgifter til barnet.

Sådan tjener du nemme penge

Den økonomiske rådgiver Susanne Arvad anbefaler dog, at forældre adskiller børnepenge fra den daglige husholdning:

- Hvis børnepengene bare bliver en del af en stor kasse, kan det gøre ondt den dag, de ikke kommer mere. Derfor er vores holdning, at de skal adskilles og gå ind på børnenes konto, siger hun.