Sæt fokus på mobberne

Selv om der er meget fokus på venskaber, legeklubber og en god og tryg skolegang, er der stadig børn, der bliver mobbet - og dermed børn, der mobber. Sådan tjekker du, om dit barn er en af mobberne.

Charlotte Højlund
- Mor til 7, foredragsholder og forfatter

Charlotte Højlund giver hver uge gode tips til familien - helt uden løftet pegefinger.
Ud over at være mor til 7, er hun foredragsholder og forfatter til bogen "Moar - sådan får du hvilepuls i hverdagen".

Når man som jeg er et godt stykke oppe i 40'erne, husker man forældremantraet fra 90'erne: "Har du talt med dit barn i dag?" Jeg bruger det stadig dagligt: Spørger mine børn, hvad de har lavet, og hvordan dagen har været.
Men en facebook-opdatering for nylig har fået mig til at overveje, om jeg skal være mere specifik og spørge direkte til frikvarterne.

LÆS OGSÅ: Her mobber vi ikke

Har du mobbet nogen i dag?

En dybt ulykkelig mor fortalte, hvordan det i ugevis havde været umuligt for hende og hendes mand at få deres søn i skole. Drengen græd, når han blev efterladt alene, men først efter et stykke tid fortalte han om den mobning, der foregik i frikvartererne, når gårdvagterne ikke så det.

LÆS OGSÅ: Sådan opdager du mobning

Moderen forstod det ikke. Hvordan kunne det ske, når der samtidig var stor fokus på arrangementer af alverdens karakterer; legegrupper, følgeordninger, filmklub og andet, der skal sikre en god skoletid.
Derfor opfordrede hun til, at vi forældre spørger vores børn: - Hvad har du lavet i frikvarteret i dag? Har du mobbet nogen?
Sidstnævnte kan virke grænseoverskridende, fordi vi hverken tror eller håber, at vores barn kunne finde på at drille andre. Men hånden på hjertet: ville dit barn uopfordret fortælle, hvis han mobbede?

LÆS OGSÅ: Mobning gav Louise spiseforstyrrelse