Sara måtte abortere sin søn

Sara valgte at skåne sin for søn for et liv som handicappet. Beslutningen ændrede hendes liv for altid.

I fem timer sad Sara med pillen i hånden. Spiste hun den, ville William dø. Hun kunne mærke ham sparke i maven. Tankerne kørte rundt i hovedet på hende. Skulle hans liv virkelig stoppe her?

Pillen ville sætte fødslen i gang, selv om hun kun var 21 uger og seks dage henne. Lægerne anbefalede hende at afbryde graviditeten. Der var intet fostervand, så William ville blive svært handicappet. Hun følte ikke, hun havde noget andet valg end at tage pillen.

- Måske ville jeg få en dreng, der var klar i hovedet, men ikke kunne bruge arme og ben. Det er ikke et værdigt liv, synes jeg. Det var for hans skyld, ikke min egen.

Hun spiste pillen, mens tårerne trillede ned ad kinderne på hende. Nu ville William være død ved fødslen - eller blot leve et par minutter.

Sara var tvunget til at føde William. Han kom ud med numsen først, 636 gram og 30 cm var han.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa fra De unge mødre blev tilbudt penge for abort

Kostede forholdet

- Jeg kunne ikke forstå, at de ikke bare kunne fjerne ham ved et kejsersnit eller sådan noget. Men de sagde, det var en del af processen at føde ham og se ham. Det er jeg glad for i dag, fortæller Sara.

Hun fik sin lille dreng op på maven efter fødslen. Familien kom og så ham, selv om han var død, og en fotograf tog nogle smukke billeder af ham. En uge efter blev William begravet ved siden af Saras bedsteforældre i en lille, hvid kiste med et blåt bånd.

I sygehus-verdenen betragtes William nemlig som en abort. Var han født blot fem timer senere, ville han være blevet registreret som et barn.

- Han var ikke en abort. Jeg fødte et lille barn, og han lignede jo en lille dreng, siger Sara.
Men det betød, at hun ikke fik barsel og var nødt til at finde et arbejde hurtigst muligt for at få økonomien til at hænge sammen.

- Så begyndte jeg bare at arbejde, arbejde og arbejde. Et halvt år efter blev jeg sygemeldt med dødsangst, fik medicin og gik til psykolog. Jeg havde bare brug for at tale om William og alt det, jeg gik igennem, fortæller den unge mor.

LÆS OGSÅ: Brian fra Singleiv var måtte vælge abort

Idag

- I dag har jeg lært at leve med det. Det var bedst, at han ikke kom til verden og led, siger hun.

Efter tabet af William brændte Sara for at blive gravid igen. Men hendes kæreste ville ikke. Det endte med, at de gik fra hinanden, og Sara fandt en ny kæreste. Efter blot fem måneder med ham fandt hun ud af, at hun var gravid igen.

Sara troede ikke på, at hun ville blive mor, før hun lå med datter i armene. Nu er Naya på fem måneder højdepunktet i Saras liv.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa fra De unge mødre får sin datter hjem