Slankeekspert hjælper 11-årige Nicoline

11-årige Nicoline er for tyk. Hendes vægtproblemer giver gnidninger derhjemme, fordi mor forsøger at forhindre den lille pige i at spise som en granvoksen mand. Efter et halvt år på venteliste får familien nu hjælp af Danmarks førende slankelæge Jens-Christian Holm.

I dag skal hun indlægges på Holbæk Sygehus. Hun er egentlig ikke syg, men igennem det næste halvandet døgn, skal børnelæge Jens-Christian Holm og hans team måle og vejelede hende. Det er første skridt på vejen til et nyt og slankt liv.

LÆS OGSÅ: Her er Jens-Christian Holms punktplan fra Generation XL

- Hun har altid været lidt buttet, siger hendes mor, 47-årige Mie Trebbien til lægen, Jens-Christian Holm. Han er leder af Enheden for overvægtige børn og unge på Ringsted og Holbæk sygehuse, og han er Danmarks førende fedme-ekspert.

Kroppen kæmper imod

Han forklarer hende, at når hun spiser mindre, så sparer kroppen på alt andet. Den skruer ned for temperaturen, væksten, kønsmodningen, immunforsvaret osv. for at holde på fedtet. Kroppen går simpelthen i forsvarsposition, når den bliver udsat for en slankekur.

- Din krop vil gerne have dig til at blive ved med at være overvægtig. Kroppen er et genialt system, undtaget når man skal slanke sig, så er den en frygtindgydende modstander. Det er din krop, du kæmper imod, ikke mig eller din mor, forklarer han.

Punkt-planen

Jens-Christian Holm spørger ind til familien vaner og deres overvægtshistorik. Når han har alle informationerne, fortæller han familien, hvad de skal ændre.

Han har 13 punkter.

- Ingen letmælk. I skal slet ikke have det i huset. Drik skummetmælk eller minimælk. Cheerios til morgenmad er ude, spis havregryn eller -grød, rugfras eller ristet rugbrød med fedtfattig pålæg. Spis det samme om eftermiddagen som til morgenmad, siger han og tilføjer:

- Nicoline trøstespiser, overspiser og hurtigspiser. Hun spiser alt, hvad hun kan finde. Hun har en spiseforstyrrelse, slår han fast.

LÆS OGSÅ: 11-årige Nanna gik fra XL til slank

Alt for meget mad

- Nicoline spiser som en granvoksen mand. Man bliver helt mæt af at se hende spise. Og så er hun sulten igen en time efter, øjnene er sultne, siger moren og fortæller, at datteren gerne spiser både tre og fire portioner og tit spiser, hvad andre levner.

Dyrk motion

- Du får for lidt motion. Vil du gå til zumba?, spørger han, og Nicoline nikker. - Ingen tv eller computer før kl. 17. Jeg vil hellere have, at du sidder i et busskur i regnvejr og græder og hader mig, siger han med et smil, der smitter.