Brev til Anne-Marie: Hun er fuld til familiefesten

Lone skal holde en familiefest, men er på forhånd bekymret for sin bror og svigerinde, fordi svigerinden altid drikker sig fuld og bliver ked af det. Læs Anne-Maries råd her …

Kære Anne Marie
Jeg skal holde en familiefest, hvor jeg har inviteret min bror og hans kone. Problemet er, at min svigerinde drikker for meget, når vi er sammen. Det ender altid med, at hun sidder i et hjørne og græder, min bror bliver sur, og de tager hjem.

Kan jeg blande mig?

Jeg vil så gerne have, at det går anderledes denne gang, og jeg har overvejet at skrive til hende og spørge, om det ikke vil være en idé, at hun lader være med at drikke. Min mand mener dog ikke, at jeg kan tillade mig at blande mig. Hvad tænker du?
Venlig hilsen Lone

Find ud af årsagen

Kære Lone
Jeg mener godt, du kan skrive til hende, men dit forslag kan ikke stå alene. Der må være en dybere grund til, at hun altid bliver fuld og ked af det, og måske kan du spørge, om der er noget, du kan hjælpe med?
Når livet er besværligt for andre, har vi det med at lade som ingenting. Det skal du ikke gøre. Snak først med hende om, hvorfor hun bliver så ked af det. Derefter kan du forsigtigt foreslå, at hun ikke drikker til familiefesten.Jeg håber, mit svar kan bruges.
Kærlig hilsen Anne-Marie