Brev til Anne-Marie: Min barndom var en løgn

“Den chokerede” har for nylig fået at vide, at den mand, hun hele livet har betragtet som sin far, ikke er hendes biologiske far. Hun føler sig svigtet og kan mærke, at hun trækker sig fra familien. Nu vil hun vide, om hun skal opsøge sin biologiske far?

Hej Anne-Marie
Jeg er en kvinde på 23 år, som netop har fået af vide, at den mand, jeg troede, var min far, ikke er det alligevel. Det er et stort chok for mig, og jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal tackle det.

Mor havde en affære

Jeg er ked af det, også selv om min “far” siger, at han elsker mig. Jeg tror ham, og jeg elsker også ham, men jeg ved ikke helt, hvad jeg skal føle, ud over at jeg føler mig svigtet.

Skal jeg forsøge at finde min biologiske far og eventuelle søskende? Jeg har en søster og bror, som min far er biologisk far til. Mine søskende har været søde og støttet mig, men jeg kan mærke, jeg trækker mig fra hele familien. Jeg håber, du kan hjælpe.

Grunden til, at jeg har en anden far, er, at min mor havde en affære med en anden mand, og affæren resulterede i mig.
Kærlig hilsen Den chokerede

En fejl at holde det hemmeligt

Kære Chokerede
Jeg kan godt forstå, du føler dig svigtet. Du må dog ikke betvivle din fars kærlighed. Han elsker dig højt, og det er jeg sikker på, du ved inderst inde.

Man kan undre sig over, at dine forældre ikke fortalte dig hemmeligheden tidligere. Jeg tror, de mente, at dine mindre søskende skulle være store nok til at kunne forstå det. Det var desværre ikke det rigtige valg, men sket er sket.

Når det værste chok har lagt sig, vil du kunne tilgive både din mor og far. I mellemtiden kan det være en god idé at konsultere en psykolog, der kan hjælpe dig med at få sat ord på alle dine følelser.

Når du er klar, kan du opsøge din biologiske far. Men det er vigtigt, at du først finder ro inden i dig selv, inden du gør det.
Mange kærlige tanker fra Anne-Marie