Brev til Anne-Marie: Min veninde kritiserer mig

Tinas veninde er blevet sur, fordi hun ikke synes, at Tina lytter nok til hende, efter at hun er gået fra sin kæreste. Tina er såret over kritikken, for hun mener tværtimod, at det altid er hende, der hører på venindens problemer. Hvem af dem er den dårlige veninde? Læs Anne-Maries råd her …

Kære Anne-Marie
Jeg er blevet uvenner med min veninde igennem 15 år. Hun og kæresten er gået fra hinanden, og hun synes ikke, at jeg har lyttet nok til hendes problemer. Jeg har prøvet at ringe til hende, men hun har aldrig tid til at snakke med mig. Jeg har også foreslået at mødes, men det kunne hun heller ikke. Jeg ved ikke, hvad jeg har gjort forkert.

Jeg har tænkt over vores forhold, og når vi ses, plejer det altid at være hende, der fortæller alt om sig selv, og så taler vi om mig et kvarter. Resten af aftenen handler om hende.
Sådan har det altid været, og selv om jeg også har haft mange udfordringer, føler jeg, at jeg altid er den lyttende. Det er nok derfor, det rammer mig, at hun bebrejder mig, at jeg ikke hører på hende efter bruddet med kæresten. Hvad skal jeg stille op?
Mange hilsner fra Tina

Kære Tina
Jeg kommer til at tænke på de veninder, som jeg havde tidligere, som også spurgte mig, hvordan jeg havde det, og efter fem minutter fik de vendt samtalen, så den handlede om dem resten af aftenen.
Lige nu er din veninde frustreret og ked af det, og i den situation siger man nogle gange noget dumt. Du skal ikke have dårlig samvittighed, for du er en god veninde.
Men jeg vil råde dig til at tænke jeres forhold igennem og overveje, om hun er den rette veninde for dig. Kig tilbage og se, hvad I har at give hinanden. Er det kun hende, der bruger dig? Det kan være svært at sige farvel til en ven eller kæreste, man har kendt lang tid, men det kan være nødvendigt. Hvis du fortsat vil se hende, skal hun nok komme tilbage.
Kærlige tanker fra Anne-Marie