Brev til Anne-Marie Østersø: Familiesplid over lånte penge

Skytten har lånt penge af sin søster, men har svært ved at betale dem tilbage. Nu kræver søsteren renter. Kan hun være det bekendt?

Hej Anne-Marie

Jeg har lånt penge af min søster, og fordi jeg ikke har betalt dem tilbage til tiden, siger hun, at der kommer renter på. Kan hun det?

Jeg er noget rystet over hendes opførsel.

Jeg lånte 10.000 kroner, og aftalen var, at jeg skulle afdrage med 1.000 kroner om måneden med start 1. september. Jeg begyndte først at betale gælden tilbage 1. december, hvor hun fik 500 kroner, da jeg ikke havde flere penge.

Jeg har skrevet under på et gældsbrev, men der står ikke noget om renter. Jeg er virkelig skuffet over min søster, men hun siger, hun er skuffet over mig.

Hilsen fra Skytten

Læs også: Forelsket i kollega

Kom ud af gælden

Kære skytte

Jeg tror, vi skal vende billedet, for det er med god ret, din søster er skuffet over dig.

Du har lånt 10.000 kroner af hende og lovet at tilbagebetale gælden med 1.000 kroner om måneden, hvorefter du tre måneder senere end aftalt sender hende 500 kroner!

Det undrer mig, at du ikke forstår, at din søster er skuffet over dig. Hun har truet dig med renter for at få dig i gang med at betale.

Hvis jeg var dig, ville jeg gøre alt for at komme ud af den gæld. Hvis du ikke kan afdrage med 1.000 kroner hver måned, må du spørge hende, om det er i orden, at du nøjes med 500.

Men så skal du også overholde det, for ellers er jeg bange for, at du ødelægger jeres forhold. Ring eller skriv til din søster, hvor du undskylder, at du ikke har overholdt aftalen, samt at du vil gøre alt for det nu.

Kærlig hilsen

Anne-Marie Østersø

Læs også: Hendes nærighed rammer børnene