Brev til Anne-Marie Østersø: Jeg føler skyld over min mands død

Ruth har mistet sin mand efter mange år sammen. Han faldt om udenfor, og hun fandt ham først flere timer senere. Det har hun nu skyldfølelse over, men clairvoyante Anne-Marie mener ikke, at det havde gjort nogen forskel. Hans tid var inde.

Kære Anne-Marie
Jeg skriver til dig, da du har hjulpet mig før. Jeg har mistet min mand efter 60 år sammen, og jeg synes slet ikke, jeg kan finde mig selv igen. Han faldt om udenfor, og jeg fandt ham først flere timer senere, og der var det for sent. Jeg har det så dårligt med, at jeg ikke var hos ham.

Børnene hjælper

Jeg bor stadig på vores ejendom og kan ikke finde ud af, om jeg skal sælge eller blive boende. Jeg græder hele tiden. Heldigvis har jeg mine børn, som hjælper mig. Kan du se, om jeg skal flytte?
Kærlig hilsen Ruth

LÆS OGSÅ: Far og datter: Vi kunne ikke tale om sorgen

Giv dig tid til at sørge

Kære Ruth
Hvor gør det mig inderligt ondt, at du har mistet din mand. Du skal vide, at du ikke skal føle nogen som helst skyld. Hans tid var kommet, og selv om du har fundet ham før, var det endt sådan. Det er i hvert fald det, jeg får at vide, når jeg spørger til ham.
Sorg tager tid, og måske skal du have hjælp til at komme igennem. Det kan være godt at have sine nærmeste til at hjælpe, men det kan også være rart at tale med en ”fremmed” om alle sine tanker. Jeg vil anbefale dig at tage fat i præsten i dit sogn, for måske kan du få gode samtaler med ham eller hende.
Med hensyn til at sælge fornemmer jeg, at du skal vente lidt. Lad sommeren gå, og hvis du derefter har lyst til at flytte, vil jeg anbefale dig at sætte ejendommen til salg til efteråret.
Jeg ønsker dig alt det bedste og sender dig styrke og mod til at komme igennem denne svære tid.

Stort kram fra Anne-Marie