Brev til Anne-Marie Østersø: Min søn har vendt mig ryggen

Ruth er blevet uvenner med sin søn, fordi hun har bedt ham om at betale sin gæld. Er du enig i clairvoyante Anne-Maries råd til hende?

Kære Anne-Marie


Min søn har vendt mig ryggen. Det skyldes, at jeg har bedt ham tilbagebetale nogle penge, vi har lånt ham. Vi har dog blot bedt ham om at afdrage.

Det er ikke, fordi vi mangler noget i hverdagen, men vi vil gerne lære ham, at man skal betale sin gæld. Det drejer sig om 20.000 kroner. Han siger, at han er skuffet over os, og at han ikke har råd til at afdrage lige nu. Han arbejder deltid, men jeg ved, hvad han får i løn, og at han har en billig bolig. Hvad mener du?

Jeg er nysgerrig efter at høre dit svar, for jeg har læst, at din far prøvede at lære dig om økonomi.

Kærlig hilsen
Ruth

LÆS OGSÅ: Jeg tog min datters penge

Kære Ruth


Det er rigtigt, at min far prøvede at lære mig om økonomi. Det gjorde han på den måde, at jeg ikke måtte låne penge af ham. Du har lånt din søn penge, og du burde måske have tænkt over, om han havde mulighed for at betale dem tilbage, når du ville have dem.

Det skal ikke forstås på den måde, at han ikke skal betale sin gæld, men jeg tror, at han føler sig fanget. Han har heller ikke så mange penge, som du tror, og jeg er sikker på, at den dag, han føler, at han har overskud til at betale, vil I være de første til at få jeres tilgodehavende.

Hvis jeg var dig, ville jeg sige til ham, at han kan vente med at betale, til han får et fuldtidsarbejde. Jeg håber, at I sammen finder en løsning, for det er ærgerligt ikke at se sin søn på grund af en uoverenstemmelse om penge. 

Kærlig hilsen
Anne-Marie