Brev til Anne-Marie Østersø: Skældt ud af veninden

Anja blev inviteret hjem til en veninde, hvor hun fik skældud i flere timer. Veninden anklagede hende blandt andet for ikke at støtte hende nok, og Anja følte sig som jordens dårligste menneske, da hun tog hjem. Clairvoyante Anne-Marie tror dog ikke, at kritikken handler om Anja, og hun opfordrer hende til at sige fra.

Kære Anne-Marie
Mit spørgsmål handler om min veninde, som jeg har kendt i 15 år. Hun inviterede mig hjem til kaffe, og jeg troede, at alt var godt. Men fra jeg kom, til jeg gik, blev jeg bebrejdet alt muligt: Jeg var en dårlig veninde, og jeg var der ikke nok for hende. Hun syntes, vi burde ses oftere, og jeg burde skrive til hende flere gange om ugen. Hun skældte mig ud i tre timer, og da jeg gik, følte jeg mig som jordens dårligste menneske.

Jeg har ikke lyst til at se hende

Min veninde er single, og jeg er i et forhold og har en datter på 8 år. Jeg forstår ikke hendes angreb, men jeg var ked af det bagefter.
Er jeg virkelig en dårlig veninde? Jeg synes, jeg støtter hende, hvis hun har problemer. Især hendes arbejde fylder meget. Jeg skriver også tit ”god weekend” til hende og den slags.
Jeg har andre veninder, som jeg har et mere frit forhold til, hvis man kan sige det sådan. Jeg kan mærke, at hendes kritik stadig sidder i mig. Vi skal snart ses igen, og det har jeg slet ikke lyst til. Hvis jeg ikke er god nok, som jeg er, skal vi måske ikke være veninder? Hvad mener du?
Venlig hilsen Anja

LÆS OGSÅ: Veninden nedgør min mand

Uacceptabel opførsel

Kære Anja
Et godt venskab er hævet over beskyldninger om, at man ikke er der nok. Jeg tror, din veninde sidder og piller i sin egen navle og måske er lidt misundelig på dit og dit liv, og derfor skal du have en over nakken.
Det kan selvfølgelig også være, at hun bare havde en dårlig dag, og det gik desværre ud over dig.
Uanset årsagen, er hendes opførsel uacceptabel, for du er netop en veninde, der støtter andre. Når I ses igen, synes jeg, du tage emnet op. Du kan sige, at du har tænkt over hendes kritik, og at du slet ikke er enig i hendes måde at se jeres forhold på. Hvis hun ikke er tilfreds med jeres venskab, må hun trække sig.
Kærlig hilsen Anne-Marie