Brev til Mimi: Corona splitter familien

Søster er fortvivlet, fordi de i familien ikke kan blive enige om, hvordan de tolker forholdsreglerne mod corona. Hendes bror er overforsigtig, mens hendes søster mener, at det er noget pjat at holde afstand. Uenighederne går især ud over de tre søskendes gamle forældre, og nu er situationen særlig tilspidset, fordi de skal arrangere deres mors 80-års fødselsdag. Søster håber, at Mimi har et godt råd ...

Kære Mimi
Jeg er nødt til at komme ud med mine bekymringer. Vi har altid haft et tæt sammenhold i vores familie. Jeg har en bror og en søster, vi er alle i 50’erne, og vores gamle forældre er ved at være lidt svagelige. Vi tre søskende har tilsammen fem børn med kærester og et enkelt barnebarn, og alle plejer at mødes jævnligt. Men fra marts har der været problemer.

Demonstrative knus

Vi er slet ikke enige om, hvordan corona skal håndteres. Min bror er overforsigtig, mens min søster og hendes mand synes, det hele er noget pjat. Til at begynde med hjalp jeg mine forældre med indkøb og holdt passende afstand, men min søster og svoger vader bare ind, og de giver nærmest demonstrativt knus!
De senere måneder er det endt i skænderier og ballade, når vi har været samlet. Det er synd for vores forældre, og min mor har grædt flere gange. Hun fylder 80 år i december, og min søster og svoger er på trods af vores protester begyndt at arrangere en større fest. Min bror og jeg synes, vi skal vente med at fejre hende til næste år. Mine forældre er mest stemt for at rette sig efter min søster. Jeg tror ikke, de tør andet. Min egen mand vil ikke blande sig. Kan du dog ikke komme med råd til os?
Hilsen Søster

LÆS OGSÅ: Corona kan udløse angst-epidemi

Synd for forældrene

Kære søster
Sikken en ballade! Det burde være muligt at løse sådan et problem i en familie, der ellers har været tæt og godt forbundet. Først og fremmest er det synd for jeres gamle forældre, og det skulle vel være grund nok til at finde en løsning, der tilgodeser alle. Jeg har selv deltaget i et par fester i løbet af sommeren. De foregik ganske vist i i fri luft, men var også på andre måder indrettet efter coronaforhold.
Et havearrangement er ikke lige sagen i december, men det skulle alligevel være muligt at holde en fest for familien uden at bryde reglerne. Jeg synes, I skal holde festen og sørge for at blive enige om betingelserne på forhånd – man bliver kun 80 år en gang i livet.

Fælles regler

I kan søge råd på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvis I skal have opfrisket reglerne – det kan også hjælpe jer til at blive enige. Søg efter “Sundhedsstyrelsen corona private fester”.
Men først og fremmest kan I jo begrænse gæstelisten lidt, så der er plads til at holde afstand. Til en af de fester, jeg var til, blev maden serveret anrettet på tallerkner til hver enkelt. Ikke noget med at øse op fra fælles fade. Snacks fik vi udleveret i små portionsposer, og der var rigeligt med plads, så man nemt kunne færdes i mindre grupper.
Vigtigst er det dog, at I søskende viser jeres forældre, at I kan enes, og at I omgående stopper jeres diskussioner og skænderier. Andet kan I simpelthen ikke være bekendt
Rigtig god fest og tillykke med mor
Kærligt talt Mimi