Brev til Mimi: Jeg er fristet af min tidligere elsker

Tyren er gået i stå i sit ægteskab, efter at børnene er flyttet hjemmefra. Nu har hun tilfældigt mødt en tidligere kollega, som hun havde en kort affære med for 15 år siden, og hun har opdaget, at hun stadig er vild med ham. Men tør hun forlade sin mand efter mange år sammen? Læs Mimi råd her ...

Kære Mimi
Jeg er en gift kone på 57 år. Det er godt to år siden, det sidste barn flyttede hjemmefra, og siden har jeg ikke kunnet trives i mit ægteskab. Jeg har rent ud sagt kedet mig, og lidenskab har der ikke været meget af. Jeg ved godt, man selv skal prøve at sætte fut i tingene, men når jeg kigger på min mand, har jeg slet ikke lyst. Og jeg har egentlig tænkt, at det nok også var slut med den slags følelser, når overgangsalderen var overstået.

Vi har intet at tale om

Min mand har altid gået meget op i de ydre rammer. Vi har et pænt hus, to biler og penge til rejser og andre fornøjelser. De senere år er vi rejst sydpå to-tre gange om året, altid sammen med et eller to vennepar eller min svoger og svigerinde. Men det er jo længe siden, det har været en mulighed, og nu er det endnu mere tydeligt, at min mand er jeg ikke har så meget at tale om.
Én gang – for mere end 15 år siden – har jeg været min mand utro. Jeg var sammen med en kollega på et firmaseminar. Han var også gift, og vi var begge enige om, at det ikke skulle gentage sig, men vi gik og kastede lange blikke til hinanden i ugerne efter.Så fik han et andet job og flyttede, og jeg har ikke set ham indtil for en måned siden, hvor jeg tilfældigt stødte på ham i vores center. Han er blevet skilt og bor alene. Vi snakkede længe og blev enige om at mødes til en kop kaffe.
Det har vi gjort et par gange siden, og nu kan jeg mærke, hvad lidenskab er. Min krop nærmest skriger efter at komme tættere på ham, og han har det på samme måde, men siger, at det er min afgørelse.
Det vil være en kæmpe skandale, hvis jeg bryder ud af mit ægteskab, og vores to børn vil sikkert synes, det er forfærdeligt. Jeg aner ikke mine levende råd, men jeg kan ikke se, hvordan jeg skal leve de næste mange år med en mand, som jeg ikke føler, jeg har noget tilfælles med. Kan du ikke give mig dit kloge blik på situationen?
Kærlig hilsen Tyren

LÆS OGSÅ: Jeg elsker min utro eksmand

Tal med din mand

Kære Du
Jeg synes først og fremmest, du skal tænke dig godt om. Du er stadig i din bedste alder, og jeg kan sagtens forstå, at den slags følelser opstår. Jeg tror heller ikke, at det nu om dage regnes for en kæmpe skandale at blive skilt, og du skal ikke blive i ægteskabet af hensyn til andres mening.
Men det er et langt liv, du afskriver, hvis du vælger skilsmisse. Du skal også tænke fremad. Du skal ikke blive hos din mand for dine voksne børns skyld, men du skal være klar over, at de formodentlig vil holde med deres far – i hvert fald i begyndelsen. Du kan risikere, at de slår hånden af dig, og du vil måske gå glip af nogle vidunderlige oplevelser med kommende børnebørn.Jeg kan kun råde dig til at give dig tid. Prøv at sætte den tidligere kollega lidt på pause og tal med din mand om, hvad I kan gøre for at få det bedre. Der skal to til et godt ægteskab. Hvad mener han om jeres forhold? Kan I sammen finde et nyt liv, også efter børnene er fløjet fra reden? Hvis ikke, er der kun en vej. Men det kan være hårdt at lukke døre. Jeg har været god til det i mit liv, men er man ikke det, bliver det en hård omgang. Jeg ønsker dig alt det bedste.
Kærligt talt Mimi