Brev til Mimi: Jeg er træt af livet

Inge er træt og opgivende, for hun synes, at hun har knoklet for andre hele livet. Først på sine forældres gård og som voksen for mand og børn. Hun overvejer at blive skilt, men er det løsningen? Læs Mimis råd her ...

Hej Mimi
Jeg er en ældre dame på 70 år, der kan se tilbage på et hårdt og trist liv. Jeg voksede op uden kærlighed fra mine forældre, hvor jeg skulle arbejde på familiens gård og makke ret. Jeg giftede mig i en ung alder, men min mand har aldrig været særlig sød over for mig.

Skilsmisse er skammeligt

Jeg har taget hånd om vores børn hele deres liv uden den store hjælp, og nu passer jeg tit børnebørnene. Den senere tid har jeg dog været så træt af det hele, og jeg har haft lyst til at give op. Jeg har mange gange overvejet at blive skilt, men det er ikke noget, man gør i vores familie – det anses for dårligt og skammeligt.
Jeg er begyndt at sige fra over for min mand, og så bliver han helt paf. Jeg orker snart ikke mere og drømmer om et andet og bedre liv. Hvad kan jeg gøre?
Hilsen Inge

LÆS OGSÅ: Jeg fortjente ikke at leve

Nu er det din tur

Kære Inge
Jeg synes, du så småt er på vej til at ændre dit liv i en bedre retning. Det er på tide, du siger fra, når der er noget, du ikke vil være med til eller er utilfreds med. Det skal du blive ved med. Derudover skal du tænke dig godt og grundigt over, hvad du egentlig har lyst til. Har du interesser? Kommer du uden for hjemmets fire vægge? Har du gode veninder? En hobby, der gør dig glad? Prøv at kaste dig ud i noget, som du aldrig fik gjort, men altid har haft lyst til.  Det lyder, som om du trænger til at gøre noget for dig selv efter at have sørget for andre hele dit liv.
Hvis du får skabt dit eget liv, så du ikke forsvinder blandt de andre, er det ikke sikkert, en skilsmisse er nødvendigt.
Kærligt talt Mimi