Brev til Mimi: Jeg har givet op

Ulla har haft det svært, siden hun brød med sin alkoholiserede kæreste, og efterhånden har hun givet op. Hun er selv begyndt at drikke og føler, at tilværelsen er håbløs. Mimi kan dog se en løsning, for en dejlig tid kan vente Ulla, hvis hun gør en særlig indsats.

Kære Mimi
Jeg er en kvinde i midten af 60’erne, og jeg føler mit liv er håbløst. Jeg ved ikke, om jeg kan få det godt igen. Jeg har ingen kræfter, er modløs og orker ingenting. For nogle år siden slog jeg op med min kæreste, fordi han drak for meget. Det havde han gjort i mange år, og vores forhold var ikke særlig godt. Derfor forlod jeg ham.

Mormor uden livsgnist

Men nu sidder jeg her alene, og ironisk nok er jeg selv begyndt at drikke. Mine børn er flyttet hjemmefra for længst, og jeg snakker sommetider med dem i telefonen, men det er ikke så tit, jeg ser dem. Min datter venter sig, og jeg ville gerne være en god og kærlig mormor, men jeg har ingen energi eller livsgnist tilbage, for det hele føles så tungt. Hvordan skal jeg komme videre?
Med venlig hilsen Ulla

LÆS OGSÅ: Brev til Mimi: Min mand brød sit løfte

Du skal lære at leve livet

Kære Ulla
Det korte svar er ubarmhjertigt, for jeg har lyst til at bede dig tage dig sammen. Du er i en dejlig alder, som jeg ved alt om, og du skal være mormor. Jeg vil dog også med det samme sige, at jeg sagtens kan forstå, du søger trøst ved at drikke, for du har været igennem en hård tid. Men det er lige det modsatte, du har brug for. Drikkeri giver depression og ugidelighed, træthed og modløshed.
Jeg husker tilbage på tiden, hvor jeg var ved at få nok af bekendte, der ustandseligt skulle tale om og vise billeder af deres børnebørn. Jeg var sikker på, at så tosset ville jeg aldrig blive. Men da jeg sad med mit første lille barnebarn i armene, kunne jeg kun tude af glæde. Og siden er det gået helt galt. Jeg er så dybt forelsket i mine børnebørn, og de giver en glæde som næsten intet andet. Derfor har du SÅ meget at se frem til. Bor du i nærheden af din datter? Ellers kan du måske flytte tættere på, så du og barnebarnet lettere kan få et tæt forhold.
Det var rigtigt af dig at afslutte forholdet til kæresten, der drak. Nu skal du tage endnu en stor beslutning og komme i gang med at leve dit eget liv og nyde din familie. Kom nu - du kan godt!
Kærligt talt Mimi