Brev til Mimi: Kan jeg slå op med min veninde?

Marie føler, at hendes veninde altid kritiserer hende, og hun kan ikke slappe af i hendes selskab. Hun vil vide, om hun kan slå op med hende – og hvordan hun gør det?

Hej Mimi

Kan man slå op med en ven? Jeg har kendt min veninde i omkring 10 år, hvor vi i perioder har set meget til hinanden og i andre lidt mindre. Det har oftest være mig, der har trukket mig, fordi hun kan være svær at være sammen med.

Jeg kan ikke være mig selv i hendes selskab, og hun har en tendens til at kritisere mig. Efterhånden føler jeg, at vi kommer længere og længere fra hinanden, både i forhold til, hvad der sker i vores liv og i forhold til vores værdier. Jeg har simpelthen bare ikke lyst til at se hende mere. Kan jeg slå op med hende? Og hvordan gør man det?
Bedste hilsner Marie

Skriv et brev

Kære Marie
Ja, det venskab skal du da ud af. Der er forskel på, om en veninde giver gode råd eller kritiserer. Det sidste kan du ikke bruge til noget. Jeg synes, du skal skrive et langt brev til hende. Og jeg mener et brev og ikke en sms eller en besked på telefonsvareren.

I brevet skal du uddybe dine tanker og følelser. Lad være med at skælde ud, men giv dig tid til at gå dybere med et håndskrevet brev. Det vil give dig ro i sindet, samtidig med at din gamle veninde får en forklaring og mulighed for at tænke sig mere om.

Kærligt talt Mimi