Brev til Mimi: Naboen klager over os

Marie og hendes mand har fået en ny nabo, som banker på væggen, når de har besøg af familien, og børnebørnene leger. Hun har også klaget til udlejerne. Parret har ellers boet i ejendommen i mange år, og de har ikke før haft problemer. Mimi er ikke i tvivl om sit råd ...

Kære Mimi
Min mand og jeg har boet i vores lejlighed i over 40 år. Vi er ikke særlig støjende, spiller aldrig høj musik og går ofte i seng ved 22-tiden. Men når vi har vores børn og børnebørn er på besøg, leger vi med dem og griner højt.

Overvejer at flytte

Nu har vi imidlertid fået en ny nabo, og når familien er på besøg, banker hun på rørene for at gøre opmærksom, at vi larmer. Hun har endda klaget til boligadministrationen. Der er ingen af vores andre naboer, der nogensinde har klaget over os.
Vi er meget kede af situationen og har overvejet at flytte, fordi vi nærmest føler os forfulgt. Vi er også blevet mere opmærksomme på, om vi støjer, og det betyder, at vi knap tør trække vejret i vores eget hjem mere. Hvad synes du, vi skal gøre?
Hilsen Marie

LÆS OGSÅ: Naboen ville brænde os ihjel

Byd på kaffe

Kære Begge
Jeg synes, I skal springe op og falde ned på den nye nabo, og I skal bestemt ikke flytte for at gøre hende tilpas. Hun er øjensynlig ikke vant til at bo sammen med andre, og det er hendes problem. I hvert fald så længe larmen kun er, som I beskriver. Nogle er mere sarte end andre, og det skal man respektere. Men når man bor i lejlighed, må man også tåle et vist fællesskab med de andre, og det indebærer, at man kan høre hinanden.
Jeg tror til gengæld, det er vigtigt, at I er søde og imødekommende over for naboen, når I mødes på trappen. Måske kan I invitere på en kop kaffe? Det kan være, hun er ensom og ikke har så meget at gå op i. Det kan nemt få problemer til at vokse sig større.
Klagen skal I ikke bekymre jer om, for I har boet i ejendommen i mange år, så udlejeren kender jer og ved, at I ikke giver problemer. Nogle vil måske mene, at jeg er barsk over for naboen, for støj kan være generende. Men I jeres tilfælde tror jeg, der er tale om en krakiler, og I har ikke fortjent, at jeres liv skal ændre sig, fordi hun er utilfreds.
Kærligt talt Mimi