Brev til Mimi: Skilsmisse før barnedåben

Charlotte og hendes mand vil bede deres bedste venner om at være gudforældre for deres lille datter. Desværre er vennerne lige blevet skilt, og nu ved Charlotte ikke, om de kan tillade sig at spørge. Vennerne er knap nok på talefod. Mimi er dog ikke i tvivl om sit svar ...

Hej Mimi
Min mand og jeg skal snart holde barnedåb for vores datter, og vi har længe vidst, at vi gerne ville have vores gode vennepar til at være gudforældre. Desværre er de lige blevet skilt.

Et anstrengt forhold

Vi ser stadig dem begge, men forholdet mellem dem er meget anstrengt. Vi håber, at de på længere sigt kommer på talefod, både for deres egen skyld, og fordi vi stadig gerne vil have netop dem som gudforældre. Kan vi tillade os at spørge dem, selv om de ikke længere danner par?
Hilsen Charlotte

SE OGSÅ: Sådan kommunikerer du med din eks efter skilsmissen

Et godt signal

Kære Charlotte
Ja, det synes jeg bestemt, I kan. Der kan altid komme situationer, hvor man som fraskilt er nødt til at være i stue sammen – og måske kan jeres datters dåb være med til at vise jeres venner, at livet går videre. Det er også et godt signal fra jer til de nyskilte, hvor I understreger, at I ønsker dem begge som venner og ikke tager parti for den ene af dem. At I ønsker dem som gudforældre er noget af en tillidserklæring og en ære. Hvis de siger nej tak, har de i hvert fald fået buddet.
Jeg synes dog, at I skal kontakte dem enkeltvis, inden I inviterer. Tillykke med barnedåben.
Kærligt talt Mimi