Brev til Mimi: Svigermor er tarvelig

Efter sin skilsmisse bevarede “Ekskonen” kontakten til sin tidligere svigermor, først og fremmest for børnenes skyld. Nu har hendes eksmand imidlertid fundet en ny kvinde, og svigermor fortæller uafladeligt om, hvor godt de har det sammen. Det er sårende for “Ekskonen” at høre på. Er du enig i Mimis kontante råd?

Hej Mimi
Min eksmand og jeg blev skilt, fordi han havde et stort alkoholproblem, som han ikke ville gøre noget ved. Det var svært for mig, for jeg elskede ham, men jeg ville ikke have, at vores børn skulle vokse op med en alkoholiseret far.

Køb abonnementOg få Ude og Hjemme hver uge

Skal jeg afbryde forbindelsen?

Børnene blev hos mig, og han flyttede til den anden ende af landet. De første år var kontakten mellem ham og børnene sparsom, men med tiden er det blevet oftere. Han har giftet sig igen, og børnene lader til at kunne lide deres bonusmor.

Problemet er mine børns farmor. Jeg holdt kontakt til hende efter skilsmissen, fordi jeg synes, det er vigtigt for børn at kende deres bedsteforældre. Vi besøger hende en gang imellem, og hun kommer også hjem til os. Men hun skal altid fortælle om min eksmand og hans nye kone. Det handler mest om, hvor godt de har det sammen, og det har jeg ikke lyst til at høre på. Det er, som om hun gør det for at såre mig – og det lykkes skam også.

Jeg overvejer at bryde forbindelsen med hende, selv om det vil være synd for mine børn. Men jeg er simpelthen træt af at være ked af det, hver gang vi har set hende.
Kærlig hilsen Ekskonen

Sæt hende på plads

Kære Ekskone
Du skal uden tøven sætte din uopdragne ekssvigermor på plads. Der er ingen grund til, at du skal høre på hendes taktløsheder, og det skal du gøre hende klart. Hun vil sikkert gerne opretholde forbindelsen til sine børnebørn, og det er også fint for dem, at du hjælper med at holde fast i kontakten. Ikke mindst når deres far bor langt væk.

Men det kræver, at alle parter opfører sig ordentligt. Mon ikke hun forstår det, hvis du siger det direkte til hende? Hver gang hun begynder at fortælle som sin søn og nye svigerdatter, skal du stoppe hende ved at sige, at det ikke interesserer dig. Så må den vel sive ind.
Kærligt talt Mimi