Brev til Mimi: Vi er i tvivl om flytning

Mutter og hendes mand kan ikke blive enige om, hvorvidt de skal sælge deres hus og få råd til at rejse eller blive boende, som deres voksne børn foretrækker. Mimi er ikke i tvivl …

Kære Mimi
Min mand og jeg er blevet enige om at skrive til dig for at høre din mening om vores problem. Vi er ved at komme i pensionsalderen, min mand har fået fratrædelsesordning, og jeg kan gå på efterløn til næste år. Men hvis vi bliver boende i vores hus, bliver økonomien stram. Vi fik en tilbygning for nogle år siden, som blev dyrere, end vi havde regnet med.

Ingen plads til hunden

Hvis vi skal blive boende, kan jeg næsten ikke tillade mig at gå på efterløn, og jeg er ret nedslidt med smerter i ryg og ben.Hvis vi sælger huset, får vi et pænt overskud. Huset er stort med en stor have, og det begynder også at blive uoverkommeligt at holde det hele vedlige. Min mand er desuden ikke særlig praktisk anlagt, og han har ikke meget lyst til havearbejde.Der er ikke mange lejligheder at vælge imellem i vores hjemby, men vi kan få en god lejlighed med altan. Dermed vil vi også få penge til overs til at rejse for – når det en dag bliver muligt igen.Men vores to børn synes, det er helt forfærdeligt, hvis vi sælger deres barndomshjem! Og så til det store problem: Vi har en dejlig hund på 7 år, og man må ikke have hund i lejligheden. Min mand er meget lidt indstillet på at flytte, både på grund af børnene og hunden, mens jeg er klar til at sælge. Det er blevet til et stort problem ham og mig imellem. Hvad mener du?
Med venlig hilsen Mutter

Egoistiske børn

Kære Mutter
Jeg synes bestemt, I skal sælge og finde noget andet at bo i. Og jeg mener slet ikke, jeres børn kan tillade sig at blande sig i den beslutning. Det er faktisk ret egoistisk af dem. Jeg havde selv stor glæde af at komme i mit barndomshjem som voksen, og det betyder tryghed og gode minder. Men forældre skal ikke blive boende for voksne børns skyld – og da slet ikke, hvis forældrene ikke længere overkommer huset praktisk og økonomisk. Det er jeres liv, og I har mange gode år endnu.Til gengæld er der problemet med jeres hund. Det må da være muligt at finde et lille rækkehus eller en lejlighed, hvor I kan få den med? Det ville jeg forsøge, og det kan måske også være med til at overtale din mand, at I kan beholde hunden. Måske kan I rykke lidt uden for byen, hvis det forøger mulighederne for at finde en god bolig?Tal med din mand om alt det, der venter. Alle jeres drømme om at se verden og have lidt bedre råd til at nyde livet sammen.
Kærligt talt Mimi