En læser fortæller: Min hvide juleløgn

Jeg kan ikke byde på den juleaften, mine børn fortjener.

Ingen jul med min familie

Jeg er mor til to pragtfulde børn på 20 og 17. Min datter er flyttet hjemmefra, men vi holder tæt kontakt. Min søn bor stadig hjemme, og vi har det allerbedste forhold til hinanden.

Forholdet til deres far sluttede i 2011, og min eksmands bidrag til at give mig mine to skønne unger er det bedste, jeg har at sige om ham.

Han er ud af en stor familie, hvor alle elsker hinanden og håndhæver alskens traditioner. Det gælder især til jul, og juleaften er årets højdepunkt for dem.

Mens jeg var gift med børnenes far, var vi altid sammen med hans familie til jul. Det var ikke rigtig nogen mulighed at fejre jul med min familie, for min mor har været død i mange år, og min fars nye kone hader mig og har desværre haft held til fuldstændig at ødelægge forholdet mellem os.

På en måde tror jeg, at min far stadig elsker mig, men han orker nok bare ikke al den ballade, det ville medføre med hans kone, hvis han insisterede på at se mig og børnene.

Læs også: Hjælp delebørn med at tackle deres to hjem

Jeg kunne godt lide min svigerfamilie og nød at holde jul sammen med dem. Der var en overflod af julepynt, smukt indpakkede gaver, and, brunkartofler, risalamande, frisk gran stukket ned bag alle billeder og ”sne” i vinduerne. Det kom dog til en naturlig ende, da ægteskabet revnede med et brag.

Jeg tog julevagten

Da julen nærmede sig det år, hvor vi var blevet skilt, erkendte jeg, at jeg ikke kunne byde på samme dejlige juleaften, som mine børn fortjente. Derfor tilbød jeg at tage juleaftensvagten på det plejehjem, hvor jeg arbejder, og så kunne børnene holde jul sammen med deres far og hans familie.

Til gengæld holdt mine børn og jeg en hyggelig lillejuleaften, hvor vi spiste lækker mad, pyntede et lille juletræ og udvekslede gaver. Selve juleaften sendte de mig begge to glade beskeder, som emmede af den dejligste julestemning

Lige siden har jeg hygget med børnene den 23. december og arbejdet juleaften, mens de fejrer jul med hele det traditionelle udtræk hos deres fars familie.

Læs også: Klip juletræ til pakkerne

Jeg stikker børnene en lille, hvid juleløgn om, at det er umuligt at få afsat de julevagter på plejehjemmet, og at de fleste af mine kolleger er mødre til småbørn, som har krav på deres mor juleaften.

Det er ikke, fordi jeg har særligt meget lyst til at arbejde juleaften, men af kærlighed til mine børn vælger jeg at gøre det.

Send din egen historie til [email protected] - vi garanterer anonymitet.