Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Familie
  • fritid
  • På kagesafari i Paris

På kagesafari i Paris

Paris er ikke bare byernes by, men også kagernes, og Ude og Hjemmes udsendte har sat sig for at smage så mange af dem som muligt på én weekend – hvad man dog ikke gør for sine læsere! Jo, deltager for eksempel også på et kokkekursus...

Mail Print

På kagesafari i Paris

Marais-kvarteret er et godt sted at begynde, hvis du bliver lækkersulten i Paris. I det historiske kvarter, som ligger ned til Seinen, er der en overflod af caféer, bagerier og konditorier. Marais-kvarteret er et godt sted at begynde, hvis du bliver lækkersulten i Paris. I det historiske kvarter, som ligger ned til Seinen, er der en overflod af caféer, bagerier og konditorier.

Marais-kvarteret er et godt sted at begynde, hvis du bliver lækkersulten i Paris. I det historiske kvarter, som ligger ned til Seinen, er der en overflod af caféer, bagerier og konditorier.

1 / 11
De små, cremefyldte macarons er næsten ikke til at stå for, sådan som de anrettes i konditornes vinduesudstillinger.   De små, cremefyldte macarons er næsten ikke til at stå for, sådan som de anrettes i konditornes vinduesudstillinger.  

De små, cremefyldte macarons er næsten ikke til at stå for, sådan som de anrettes i konditornes vinduesudstillinger.  

2 / 11
På finere franske tesaloner som Angelina Paris kan man lade sig opvarte, som var man Marie-Antoinette selv. Angelina Paris, Rue de Rivoli 226 i Paris’ 1. arrondissement, angelina-paris.fr På finere franske tesaloner som Angelina Paris kan man lade sig opvarte, som var man Marie-Antoinette selv. Angelina Paris, Rue de Rivoli 226 i Paris’ 1. arrondissement, angelina-paris.fr

På finere franske tesaloner som Angelina Paris kan man lade sig opvarte, som var man Marie-Antoinette selv. Angelina Paris, Rue de Rivoli 226 i Paris’ 1. arrondissement, angelina-paris.fr

3 / 11
Choux Popelinis er små vandbakkelser fyldt med praline-creme. Smag dem på Bageriet Popelini, der har flere butikker i Paris, se adresserne på popelini.com. Choux Popelinis er små vandbakkelser fyldt med praline-creme. Smag dem på Bageriet Popelini, der har flere butikker i Paris, se adresserne på popelini.com.

Choux Popelinis er små vandbakkelser fyldt med praline-creme. Smag dem på Bageriet Popelini, der har flere butikker i Paris, se adresserne på popelini.com.

4 / 11
Det er svært at vælge… Det er svært at vælge…

Det er svært at vælge…

5 / 11
Les Enfants Rouges er Paris’ ældste madmarked. Caféer, grønthandlere, delikatesser og selvfølgelig også bagerier og konditorier holder til på det store indendørs marked, som er at finde på 39 rue de Bretagne i Marais-kvarteret.   Les Enfants Rouges er Paris’ ældste madmarked. Caféer, grønthandlere, delikatesser og selvfølgelig også bagerier og konditorier holder til på det store indendørs marked, som er at finde på 39 rue de Bretagne i Marais-kvarteret.  

Les Enfants Rouges er Paris’ ældste madmarked. Caféer, grønthandlere, delikatesser og selvfølgelig også bagerier og konditorier holder til på det store indendørs marked, som er at finde på 39 rue de Bretagne i Marais-kvarteret.  

6 / 11
Det er ikke ligefrem kokkehuen, der trykker, og Ude og Hjemmes udsendte må lægge sig i selen for ikke at falde igennem på Le Cordon Bleu's nye konditorkursus. Det er ikke ligefrem kokkehuen, der trykker, og Ude og Hjemmes udsendte må lægge sig i selen for ikke at falde igennem på Le Cordon Bleu's nye konditorkursus.

Det er ikke ligefrem kokkehuen, der trykker, og Ude og Hjemmes udsendte må lægge sig i selen for ikke at falde igennem på Le Cordon Bleu's nye konditorkursus.

7 / 11
Efter halvanden time på kokkeskole er det blevet eksamenstid, og både kage og elev består. Overvejer naturligvis straks at melde sig til ”Den store bagedyst”... Efter halvanden time på kokkeskole er det blevet eksamenstid, og både kage og elev består. Overvejer naturligvis straks at melde sig til ”Den store bagedyst”...

Efter halvanden time på kokkeskole er det blevet eksamenstid, og både kage og elev består. Overvejer naturligvis straks at melde sig til ”Den store bagedyst”...

8 / 11
Når chocolatieren i chokoladebutikken bærer hvide handsker, må der være tale om meget fin chokolade. Chocolatier à la Reine Astrid, 70 Avenue de la  Grande Armée, alareineastrid.fr. Når chocolatieren i chokoladebutikken bærer hvide handsker, må der være tale om meget fin chokolade. Chocolatier à la Reine Astrid, 70 Avenue de la  Grande Armée, alareineastrid.fr.

Når chocolatieren i chokoladebutikken bærer hvide handsker, må der være tale om meget fin chokolade. Chocolatier à la Reine Astrid, 70 Avenue de la  Grande Armée, alareineastrid.fr.

9 / 11
Croissanten er faktisk slet ikke en fransk opfindelse, men en tilflytter fra Wien. Det ændrer dog ikke på, at den smager bedst i Paris! Croissanten er faktisk slet ikke en fransk opfindelse, men en tilflytter fra Wien. Det ændrer dog ikke på, at den smager bedst i Paris!

Croissanten er faktisk slet ikke en fransk opfindelse, men en tilflytter fra Wien. Det ændrer dog ikke på, at den smager bedst i Paris!

10 / 11

Relaterede artikler

Fremtidens flybrændstof kan komme til at bestå af luft og solskin

Sæþór fra bagedysten: Jeg spiser ikke selv mine kager

Bagedyst-dommer løfter sløret for detaljer om den nye sæson

En læser fortæller: På cykel gennem livet

Nyeste artikler

  • Forrådt af sine nærmeste - del 1:2
  • Blinde passagerer på havets kæmper
  • Brev til Mimi: Skilsmisse efter guldbrylluppet
  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger

Lørdag, 24. marts 2018 - 14:00 - Af Karna Bunk-Jensen. Foto: Karna Bunk-Jensen og parisinfo.com.

PrintPrint

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke

Det er ingen hemmelighed, at vi på Ude og Hjemme holder af søde sager, og kager i særdeleshed.

Skærekager, tærter og lagkager. Store kager og små kager. Med eller uden flødeskum – alle kager er gode kager, men de franske konditorkager er noget ganske særligt.

Som redaktionens selvudnævnte sukkerekspert har jeg derfor påtaget mig den slidsomme opgave, det er, at smage mig igennem de bedste kagekvarterer i Paris, så jeg får travlt.  

Tour de France kommer jeg nok ikke til at gennemføre lige foreløbig, men en Tour de cookie kan jeg lige klare.

Paris’ boulevarder er strøet med patisseries og boulangeries – konditorer og bagere – flere end man kan nå at besøge på et liv. Derfor holder jeg mig til gaderne omkring det gamle militærakademi, École Militaire, og det historiske Marais-kvarter, som ligger på den modsatte side af Seinen.

I de to ”gourmet-distrikter” er der ikke bare mange delikatessebutikker og caféer, hvor man kan få sig en anstændig croissant, men også et væld af kagebagere.

Og som om det ikke var nok, ligger bagerierne og konditorierne som sukkerknalder side om side på Rue du Bac midt imellem de to kvarterer. Her kan man gå i sukkerchok bare af at kigge på vinduesudstillingerne, og det hjælper ikke at knibe øjnene i. Duften af friskbagt brød og kage gør det helt og aldeles umuligt at gå videre uden at købe noget.

Se også: Hjemmelavede Berlinere med syltetøj

Berejst bagværk

Éclairs med chokoladecreme, sukkerkringler, dekorative frugttærter og tårnhøje flødeskumskager lokker fra montrerne indenfor.

Men min egen franske favorit er og bliver macarons. De små, dekadente mundfulde af marengs og smørcreme er arrangeret på snorlige rækker og opdelt efter farve til 1,50 euro pr. stk., hvis de da ikke er stablet kunstfærdigt i nydelige pyramider af pink, gul og grøn. For hver af disse sukkersøde fristelser, jeg sætter til livs, føler jeg mig lidt mere som en af de der fine pariserfruer, der lufter deres kongepudler langs Seinen.    

Men bedst som jeg går og føler mig fin og fransk på den med mine macarons i en æske under armen, får jeg at vide, at mine ellers så franske kager har deres oprindelse i Italien. Det er Roberto, min lokalguide fra Meeting the French, der afslører, hvordan det egentlig hænger sammen. Han er ikke meget for det, men som min guide til Paris’ gourmetdistrikter er han nødt til at lægge kortene på bordet.

Og det bliver værre endnu.

Det viser sig, at mit højt skattede morgenbrød, croissanten, er omtrent lige så fransk som franskbrødet. Croissanten stammer nemlig slet ikke fra Paris, eller Frankrig for den sags skyld.

– Ikke det? spørger jeg Roberto, men den er god nok. Det luftige, lille smørdejshorn, der krøller sig lystigt sammen om sig selv, har sin oprindelse i Wien af alle steder.

Læs også: Lækker og svampet brunsviger

I lære som konditor

Men uanset hvem, der først bagte hvad, ændrer det ikke på, at franskmændene kan noget i et køkken. Desværre for mig har jeg altid været bedre til at spise kagerne end at lave dem, og mine hidtil eneste bagebedrifter består i en række knastørre bradepandekager.

Heldigvis ligger en af verdens fineste kokkeskoler i Paris. I mere end 120 år har Le Cordon Bleu uddannet Frankrigs bedste kokke og konditorer, og som noget nyt afholdes også korte workshops, hvor alle kan lære at lave bistromad og konditorkager på bare et par timer. I hvert fald hvis det står til chefkonditor Fabrice Danniel, og det gør det, for ikke alene er han chef for Cordon Bleu’s afdeling for bagværk, han underviser også på dagens workshop.

Her skal eleverne lære at lave Mi-Cuits, en lille formkage med et flydende center af chokolade, fortæller han, mens han viser os et billede af kagen, som den skal se ud, når vi er færdige.

Vi ifører os kokkehuer og forklæder og stiller os ved hver vores arbejdsstation. Chef Fabrice får det til at se legende let ud, og jeg forsøger at gøre ham kunsten efter, mens han pisker æg og sukker med den ene hånd og smelter chokolade over vandbad med den anden.

Helt så tjekket i et køkken er jeg ikke, og alligevel kan jeg knapt en time senere hive seks små, perfekte kager ud af ovnen. De pyntes med lidt friske bær og spiseligt bladguld, så de fremstår en dronning værdig. Vi er trods alt i Frankrig, hvor Marie-Antoinette, hende med den overdådige livsstil, ifølge rygtet skulle have sagt: Lad dem spise kage.

Og det behøver hun ikke at sige to gange…

Se også: Cheesecake med Oreo

Relaterede Artikler

En læser fortæller: Sydpå med telt i 1971

Hvid chokoladekage med rabarber

Brev til Mimi: Jeg er i tvivl om flytningen

Anne fra Den Store Bagedyst: Alle bliver glade af kage

Læs mere om

  • kager
  • rejser
  • fransk mad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Fremtidens flybrændstof kan komme til at bestå af luft og solskin

Sæþór fra bagedysten: Jeg spiser ikke selv mine kager

Bagedyst-dommer løfter sløret for detaljer om den nye sæson

En læser fortæller: På cykel gennem livet

En læser fortæller: Sydpå med telt i 1971

Mest læste

  • En læser fortæller: Sammen hver for sig
  • En læser fortæller: Fortiden bankede på
  • En læser fortæller: Jeg overvandt mig selv efter skilsmisse
  • Tag testen: Hvor god er du til at aflæse følelser?
  • En læser fortæller: Kostskolen blev min redning

Seneste nyt

  • Forrådt af sine nærmeste - del 1:2
  • Blinde passagerer på havets kæmper
  • Brev til Mimi: Skilsmisse efter guldbrylluppet
  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger
  • På opdagelse i mit lokale kvarter: Rovmordet på Lampevej
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00