Pragtfulde pomponer

Lav dine egne flotte pomponer - her får du en nem opskrift fra bogen Pomponbogen.

Tid 10 min. Sværhedsgrad: Nem
 
Det skal du bruge til dine pomponer
● 1 stor saks 
● 1 lille spids saks 
● Skabelon 6 cm 
● Garn (ferskenfarvet, 
orange, gult og hvidt). 
Garntykkelse kraftigt

Sådan gør du

Vælg fire forskellige farver garn, som du synes, passer godt sammen, eller brug de farver, som foreslået ovenfor.
 
Vikl de fire forskellig garnsnore samtidig rundt om hele skabelonen. Da du arbejder med fire snore på en gang, går det rigtig stærkt med at fylde skabelonen op. 
 
Gentag nu proceduren fuldstændig som på den første del med de fire farver garn.
 
Saml skabelonen og klip rundt langs yder¬kanten.
 
Tag en 30 cm lang snor og skub den ind imellem pomponens to dele, bind en stram dobbeltknude og fjern forsigtigt skabelonen.
 
Du har nu en pompon med fire forskellige farver garn fordelt jævnt i din pompon. Den skal trimmes rund og kan bruges til guirlande eller til en sød nøglering.
 
Konfettipomponen er virkelig hurtig at lave, da du bruger fire snore på en gang, og er oplagte at lave, hvis du i en fart skal lave nogle festlige pomponer.
 
Lav evt. en serie med fem pomponer og vælg en-to farver, der går igen i alle fem pomponer. Det giver et fint samlet udtryk til din lille pomponserie.
 
Brug f.eks. baner af tyl og guldgarn.
 
 

Pomponbogen

er en inspirerende og pædagogisk bog, hvor store som små bliver taget ved hånden og vist, trin for trin, hvordan man laver pomponer i alle mulige former. Derudover indeholder bogen en række projekter, man kan lave med sine pomponer: på trøjen, en uro med dråbeformede pomponer, medaljebrocher af pomponer og mange flere. Pomponbogen, af Mie Hørlyck Mogensen, 126 sider, People’s Press, 179,95 kr. (vejl.)