En mors bekendelser: Ting gode mødre gør, som jeg ikke gør mere

Den amerikanske blogger Leigh Andersen har gjort op med rollen som den perfekte mor. Derfor har hun nu lavet en liste over en række rutiner, som hun for nylig lagde på hylden. Den travle mor var nemlig træt af, at hendes liv ikke gik ud på andet end sine børn.

1.   Bade børnene hver dag

Med mindre børnene er møgbeskidte og rullet sig i mudder, så behøver de ikke at komme i bad hver dag. Om sommeren vasker jeg sand, sved og solcreme af. Før gjorde de daglige bade bare deres hud tør og kløende. Det er fint, at de får et bad to gange om ugen, og så slipper jeg for at skulle kæmpe med at vaske en skrigende tumling og en børnehavedreng.

2.   Have en omfattende sengetidsrutine

Næsten alle fortalte os, at det var meget vigtigt at have faste rutiner, når børnene skulle lægges i seng. Men på kort tid havde vi fået så mange rutiner, at det blev et udmattende projekt. Bad, massage, sang, musik, dans, placere barnet under et tæppe på en bestemt måde, vandrikkeri, aftenbøn, tandbørstning, krammere på forskellige måder og en masse andre ting. For at få vores aften igen, så har jeg valgt at skære alt væk undtagen tandbørstning, aftenbøn og kys.

LÆS OGSÅ: Hjælp bange børn med at overvinde deres frygt

3.   Købe økologisk

Jeg har brugt de sidste fem år på at stå i frugt og grøntafdelingen og diskuteret med mig selv om, hvorvidt jeg skulle bruge de ekstra penge på at købe økologiske æbler eller de konventionelle. Det endte tit med, at jeg blev så forvirret, at jeg ikke købte nogle af dem. Nu gider jeg ikke bruge mere energi på det. Jeg er kommet frem til, at det er bedre, at de spiser frugt og grønt i stedet for ingen af delene. Og jeg kan ikke bruge en formue på det hver uge.

4.   Tvinge mine børn til at spise grøntsager

Med min første søn brugte vi en del energi på at få ham til at spise grøntsager, vi havde aftaler om hvor mange bider, der udløste dessert osv. Det medførte en del opslidende forhandlinger og diskussioner. Men det er slut nu. Vi har valgt en ny og mere passiv taktik med vores anden søn.

LÆS OGSÅ:  Gode råd til særligt sensitive drenge

5.   Have et perfekt rent hjem

For nylig havde jeg en veninde, der sagde: ” jeg ville ønske, at jeg havde vidst, at moderskabet egentlig gik ud på at blive en rengøringskone”. Og det er sandt. Jeg gjorde rent i køkkenet fire gange om dagen. Jeg samlede ting op fra gulvet og skrabede mærkeligt snask væk med mine negle. Jeg ved ikke hvor mange små sokker jeg hver dag smed i vasketøjskurven. Men nu – fordi jeg virkelig hader at gøre rent, og fordi børn, især drenge, skal lære at rydde op efter sig selv - er jeg begyndt at nedprioritere rengøringen og i stedet inddrage mine børn i projektet. De skal selv smide deres tøj i vasketøjskurven, rydde deres legetøj op, hjælpe med at støvsuge og støve af. Vores hus er ikke særlig rent, efter jeg har fralagt mig ansvaret som rengøringskone, men jeg vil hellere have et lidt beskidt hus end at være mine børns tjener.