Endelig en behagelig og smuk bh til den store barm

Hvis du har en stor barm, kender du garanteret til besværet ved at finde en bh, der ikke gør ondt - eller bare en, som kan løfte og støtte, uden at ligne noget, du har fundet i din farmors gemmer. Det problem har tre amerikanske kvinder nu gjort noget ved. De står bag det nye undertøjfirma Trusst Lingerie, som, ifølge dem, er det første undertøjfirma i verden, der gør brug af principperne bag god arkitektur og ingeniørkundskaber.

Nutidens bh'er er skabt efter det samme design som for 100 år siden, uden at tage hensyn til, at kvinders barm er vokset. Vi er blevet større og kvinder har dermed også fået større bryster. Men designet bag bh'er har ikke fulgt med udviklingen før nu.

-Det var som at bevæge sig i ingenmandsland og starte helt forfra. Ingen har lavet noget lignende før, siger Laura West, som står bag firmaet sammen med Sophia Berman og Britta Ulm . Alle tre kvinder er uddannet på Carnegie Mellon Universitets design og ingeniør linie.

Og de er alle udstyret med en stor barm. Længe havde de ærgret sig over,  at der ikke fandtes nogen behagelige bh’er til kvinder som dem. Så i stedet for at stille sig tilfreds med de ubehagelige bøjlebh’er, der dårligt støttede deres barm, gik de i gang med at designe en hel ny bh.

-Sjovt nok taler kvinder ikke om de gener, de har på grund af deres undertøj. Vi bliver opdraget til at lide for skønheden, forklarer Sophia Berman.

Damerne fik financieret deres første kollektion via Kickstarter. Hør kvinderne fortælle om tankerne bag deres nye bh-type i videoen nedenfor.

 

For at skabe opmærksomhed omkring projektet, har de fået en række mænd til at prøve bh’er fyldt med meloner. Det blev til en sjov video, der demonstrerer, hvor ubehagelige almindelige store bh’er er.

De fleste bh’er er skabt med bøjle og skulderstropper, der skal støtte barmen, men for kvinder med store bryster, er det en temmelig ubehagelig løsning. Ifølge de tre damer bag Trusst, giver den slags bh’er ikke nok støtte og løft til et tungt bryst. Derfor har de tre gjort brug af designet bag en konstruktion kaldet en truss, som bruges i alle slags byggerier – nu også i undertøjsbranchen. En Truss er en trekantet konstruktion, der understøtter et tag eller en bro, og ifølge de tre grundlæggere af Trusst Lingerie var det oplagt også at bruge konstruktionen til at støtte en barm.

Trusst Lingerie er grundlagt i Pittsburgh – en by med mere end 400 broer. Indtil videre findes Trusst bh’er kun i tre designs opkaldt efter de tre kvinders mødre. Du kan læse mere om de nye bh’er her