Smart clutch

Har du en rest skind, kan der hurtigt sys en fin lille taske, der også kaldes en clutch. Den er perfekt som gå i byen-taske, da den kan rumme de mest nødvendige ting som nøgler, dankort og mobiltelefon

Materialer:
En rest skind, som kan købes i skindbutikker samt 4 centimeter velcrobånd i passende farve fra Birk Sytilbehør, der oplyser nærmeste forhandler på telefon 9715 6666 eller birk-ikast.dk.

Sådan gør du:
Tegn mønstret op, som du finder  HER

Hver tern svarer til 2 x 2 centimeter. Klip efter mønstret 2 stykker skind.
Klip desuden et langt stykke skind på 3 x 58 centimeter.

Hvis skindet har en pæn bagside lægges den op på det lange stykke; taskesiderne lægges ½ centimeter ind over i hver side og sys på. Sy tasken sammen i siderne ved at lægge tasken dobbelt, så de markerede punkter flugter. Der sys cirka 2 millimeter fra kanten, således at sømmen kommer til at sidde på retsiden.

Læg taskestykket dobbelt ved den tykke streg på mønstret og sy gennem begge lag ligeledes 2 millimeter fra kanten. Ved taskens øverste spids klippes det lange stykke ind til en bredde, der svarer til det synlige stykke mellem taskedelene. Sy velcrobånd fast i båndets spids på vrangsiden. Før båndet rundt om tasken, afmærk og sy det andet stykke velcrobånd på tasken.

TIP: Der kan også klippes og sys en indvendig lomme i tasken. Lommen sys med ved sammensyningen i siderne.

Ide og fotos: Lone Bjerregaard og Inga Andersen

Du kan også lave:

Fine hårspænder af filtkugler

Festlige stjerne-øreringe