Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Familie
  • husmorråd
  • Test: Her er de bedste klejner

Test: Her er de bedste klejner

I denne uges Ude og Hjemme tester vi seks af de klassiske julelækkerier: Klejner, marcipan, rødkål, risalamande, karrysild og rullepølse. Her kan du læse hvilke klejner, som vores testfamilie giver topkarakter!

Mail Print

Tirsdag, 22. november 2016 - 22:00 - af Gitte Roe Eriksen Foto: Jacob Ljørring

PrintPrint

Julen er en tid med mange hyggelige traditioner - og hvad der står på julebordene, er også vigtigt.

Hjemme hos Anne Fischer, Brian Hansen og drengene Daniel og Frederik gør man ligesom i mange andre hjem meget ud af højtiden.

En af de faste traditioner er, at familien henter juletræ den 1. december. For som Anne siger, så må hele december godt være med juletræ.

Test af klejner

Familien hyggede sig også med at blindsmage seks af julens lækkerier, og i denne uges Ude og Hjemme kan du se en komplet oversigt over, hvordan deres vurderinger lød.

Testfamilien gav de forskellige julelækkerier kommentarer samt 1-6 julehjerter, hvoraf 6 var den højeste vurdering.

Opskrift: Sprøde klejner fra La Glace

Hvad angår klejner, så blev følgende fire mærker testet: Aldis 'Bagekunst-klejner', Irmas 'Økologiske klejner', Nettos 'De originale Karen Volf-klejner' og Coops 'Flødeklejner'.

De bedste klejner:

 

Førstepladsen i klejne-testen gik Aldis 'Bagekunst-klejner', som fik 5 hjerter. 
- De dufter af vafler, lidt citronagtigt, men dejlig og friske med en god konsistens, lød beskrivelsen.

Andenpladsen:

Irmas 'Økologiske klejner' fik en andenplads med 4 hjerter.
- De har det rigtige look - mere sådan hjemmebagsagtigt. God sprødhed, men som en smør-småkage, lød det fra testfamilien.

Samlet tredjeplads:

Både Nettos 'De originale Karen Volf-klejner' og Coops 'Flødeklejner' opnåede tre stjerner.

Nettos 'De originale Karen Volf-klejner' (herover) beskrives sådan:
- De ser brændte ud og dufter af æbleskiver. Har også en lidt æbleskiveagtig smag.

Coops 'Flødeklejner' får disse ord med på vejen:
- De er meget mørke, men har den rigtige facon. Dufter godt, men er lidt kedelige i smagen. 

Du kan se alle testresultaterne i denne uges Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 23. november 2016.

Allergivenlige julekager:

Allergivenlige julekager og julekonfekt

Ingredienser:
250 g margarine (mælkefri), 350 g havregryn, 100 g kakao, 8 spsk. færdigbrygget kaffe, 400 g sukker, evt. kokosmel eller krymmel til at trille kuglerne i.

Sådan laver du de allergivenlige havregrynskugler:
Alle ingredienser kommes i en stor skål og æltes godt sammen med hænderne. Stilles i køleskabet i en times tid.

Herefter trilles kuglerne, der smager fantastisk, som de er, eller de kan trilles i kokosmel eller krymmel. 

Havregrynskuglerne opbevares i en tætlukket boks eller dåse i køleskabet. Ingredienser:
250 g margarine (mælkefri), 350 g havregryn, 100 g kakao, 8 spsk. færdigbrygget kaffe, 400 g sukker, evt. kokosmel eller krymmel til at trille kuglerne i.

Sådan laver du de allergivenlige havregrynskugler:
Alle ingredienser kommes i en stor skål og æltes godt sammen med hænderne. Stilles i køleskabet i en times tid.

Herefter trilles kuglerne, der smager fantastisk, som de er, eller de kan trilles i kokosmel eller krymmel. 

Havregrynskuglerne opbevares i en tætlukket boks eller dåse i køleskabet.

Allergivenlige havregrynskugler

Ingredienser:
250 g margarine (mælkefri), 350 g havregryn, 100 g kakao, 8 spsk. færdigbrygget kaffe, 400 g sukker, evt. kokosmel eller krymmel til at trille kuglerne i.

Sådan laver du de allergivenlige havregrynskugler:
Alle ingredienser kommes i en stor skål og æltes godt sammen med hænderne. Stilles i køleskabet i en times tid.

Herefter trilles kuglerne, der smager fantastisk, som de er, eller de kan trilles i kokosmel eller krymmel.

Havregrynskuglerne opbevares i en tætlukket boks eller dåse i køleskabet.

1 / 4
Ingredienser:
1 pasteuriseret æggehvide, 350 g flormelis, 2 dråber pebermynteessens, 50 g mørk chokolade (mælkefri).

Sådan laver du de allergivenlige pebermyntepastiller:
Pisk æggehviden let i en skål. Den skal kun være luftig. Ikke stiv. Sigt flormelis ned i skålen, kom pebermynteessens i og rør det sammen med æggehviden med en ske, til det er stift.

Når massen er klar, trilles små kugler, der trykkes let flade. Lav et hul i midten af pastillerne.

Lad pastillerne tørre i et døgns tid.

Smelt chokoladen over vandbad, kom det i en sprøjtepose og fyld hullerne i pastillerne med chokolade. Ingredienser:
1 pasteuriseret æggehvide, 350 g flormelis, 2 dråber pebermynteessens, 50 g mørk chokolade (mælkefri).

Sådan laver du de allergivenlige pebermyntepastiller:
Pisk æggehviden let i en skål. Den skal kun være luftig. Ikke stiv. Sigt flormelis ned i skålen, kom pebermynteessens i og rør det sammen med æggehviden med en ske, til det er stift.

Når massen er klar, trilles små kugler, der trykkes let flade. Lav et hul i midten af pastillerne.

Lad pastillerne tørre i et døgns tid.

Smelt chokoladen over vandbad, kom det i en sprøjtepose og fyld hullerne i pastillerne med chokolade.

Allergivenlige pebermyntepastiller

Ingredienser:
1 pasteuriseret æggehvide, 350 g flormelis, 2 dråber pebermynteessens, 50 g mørk chokolade (mælkefri).

Sådan laver du de allergivenlige pebermyntepastiller:
Pisk æggehviden let i en skål. Den skal kun være luftig. Ikke stiv. Sigt flormelis ned i skålen, kom pebermynteessens i og rør det sammen med æggehviden med en ske, til det er stift.

Når massen er klar, trilles små kugler, der trykkes let flade. Lav et hul i midten af pastillerne.

Lad pastillerne tørre i et døgns tid.

Smelt chokoladen over vandbad, kom det i en sprøjtepose og fyld hullerne i pastillerne med chokolade.

2 / 4
Ingredienser:
150 g margarine (mælkefri), 100 g mørk farin, 250 ml mørk sirup, 2 tsk. stødt ingefær, 2 tsk. kardemomme, 2 tsk. stødt kanel, 1,5 tsk. Natron, 1 pasteuriseret æg, ca. 500 g hvedemel.

Pynt: 
Glasur af flormelis og varmt vand –evt. med frugtfarve i.

Sådan laver du allergivenlige brunkager:
Smelt farin, sirup og margarine i en gryde. Det må ikke koge. Tag gryden af varmen og lad det køle af. 

Mel, krydderier og natron kommes i en stor skål, og sukker-fedtstofmassen tilsættes. Herefter tilsættes ægget, og der æltes godt.
Dejen skal være våd, men skal kunne slippe hænderne.

Stilles koldt i køleskabet i ca. 1 time, inden der rulles ud og udstikkes fine julefigurer. Figurerne lægges på bageplade med bagepapir og bages i 200˚ varm ovn i ca. 8 min. Lad figurerne køle helt af, inden de pyntes med glasur. 

Opbevares i tæt kagedåse. Ingredienser:
150 g margarine (mælkefri), 100 g mørk farin, 250 ml mørk sirup, 2 tsk. stødt ingefær, 2 tsk. kardemomme, 2 tsk. stødt kanel, 1,5 tsk. Natron, 1 pasteuriseret æg, ca. 500 g hvedemel.

Pynt: 
Glasur af flormelis og varmt vand –evt. med frugtfarve i.

Sådan laver du allergivenlige brunkager:
Smelt farin, sirup og margarine i en gryde. Det må ikke koge. Tag gryden af varmen og lad det køle af. 

Mel, krydderier og natron kommes i en stor skål, og sukker-fedtstofmassen tilsættes. Herefter tilsættes ægget, og der æltes godt.
Dejen skal være våd, men skal kunne slippe hænderne.

Stilles koldt i køleskabet i ca. 1 time, inden der rulles ud og udstikkes fine julefigurer. Figurerne lægges på bageplade med bagepapir og bages i 200˚ varm ovn i ca. 8 min. Lad figurerne køle helt af, inden de pyntes med glasur. 

Opbevares i tæt kagedåse.

Allergivenlige brunkager

Ingredienser:
150 g margarine (mælkefri), 100 g mørk farin, 250 ml mørk sirup, 2 tsk. stødt ingefær, 2 tsk. kardemomme, 2 tsk. stødt kanel, 1,5 tsk. Natron, 1 pasteuriseret æg, ca. 500 g hvedemel.

Pynt:
Glasur af flormelis og varmt vand –evt. med frugtfarve i.

Sådan laver du allergivenlige brunkager:
Smelt farin, sirup og margarine i en gryde. Det må ikke koge. Tag gryden af varmen og lad det køle af.

Mel, krydderier og natron kommes i en stor skål, og sukker-fedtstofmassen tilsættes. Herefter tilsættes ægget, og der æltes godt.
Dejen skal være våd, men skal kunne slippe hænderne.

Stilles koldt i køleskabet i ca. 1 time, inden der rulles ud og udstikkes fine julefigurer. Figurerne lægges på bageplade med bagepapir og bages i 200˚ varm ovn i ca. 8 min. Lad figurerne køle helt af, inden de pyntes med glasur.

Opbevares i tæt kagedåse.

3 / 4

Relaterede artikler

Sådan gør du: Tjek om dit æg er dårligt

Annonce Pink Lady æbler

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sker hvert år hos skuespillerinde: - Det er virkelig en udfordring

Stor nisse-finale afgjort: Sofus er årets nisse

Nyeste artikler

  • Min søn festede sig ihjel
  • Ugens serie: Den som dræber – fanget af mørket
  • Sov godt: Forskerens 10 bedste råd 
  • Brev til Mimi: Jeg pynter på sandheden

Læs her, hvordan opskrifterne i galleriet er særligt allergivenlige >>

Relaterede Artikler

Frederik Cilius’ juleråd: Det skal du passe på med

Ane Høgsbergs fejlslagne værtinde-debut

Martin Johannes Larsen mistede hovedrolle

Spiser han virkelig det? Her er Jesper Groths julespise

Læs mere om

  • mad
  • jul
  • julefrokost
  • test

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sådan gør du: Tjek om dit æg er dårligt

Annonce

5 ting, du (måske) ikke havde tænkt på at bruge æbler til

Sker hvert år hos skuespillerinde: - Det er virkelig en udfordring

Stor nisse-finale afgjort: Sofus er årets nisse

Frederik Cilius’ juleråd: Det skal du passe på med

Mest læste

  • Marys royale svøb
  • Hue i bikubemønster
  • Få opskrifter på det smukkeste færøske strik
  • Halloween - tre kreative idéer
  • 5 råd: Sådan fjerner du stearin fra tøj og tekstiler

Seneste nyt

  • Min søn festede sig ihjel
  • Ugens serie: Den som dræber – fanget af mørket
  • Sov godt: Forskerens 10 bedste råd 
  • Brev til Mimi: Jeg pynter på sandheden
  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00