Torsdag d. 11. juli 2013 - af Nina Amdi Carlsen, Dyreværnet / Foto: Dyreværnet og All Over Press
7 tips til at finde en god hundepension
Sommerferien er over os, og familien skal ud at rejse. Men familiens logrende medlem kan ikke få lov at komme med. Og hvad gør man så? Nina Amdi Carlsen dyreværnsansvalig og hundeadfærdsbehandler ved Dyreværnet, og her kommer hun med de bedste råd til dig med hund.

Der findes rigtig mange velfungerende hundepensioner rundt i landet, som gør et stort arbejde for, at din hund også skal få en god ferie.
Når du leder efter en hundepension, skal du være ude i god tid. Tag altid ud og besøg hundepensionen, inden du beslutter dig for, om det er her din hund skal være i ferien. Det er en god idé at aflægge flere hundepensioner et besøg, så du har noget at sammenligne med.
LÆS OGSÅ: Dyreværnet redder 36 killiger i Dyreværnssag
Du overlader din bedste ven til andre, så du skal være helt tryg ved det sted, du vælger. Her får du Nina Amdi Carlsens 7 tips til det bedste pensions-ophold for både dig og din hund.

Nina Amdi Carlsen er dyre-værnsansvarlig og hunde-adfærdsbehandler ved Dyreværnet
Det skal du vide om hundepensionen
1. Hvis du ikke må komme og se pensionen, eller komme ind i stalden og se forholdene, skal du tage dig dine forbehold. For du har krav på at vide, hvordan din hund skal bo, hvornår og med hvilket foder, den bliver fodret og få forklaret, hvilken form for aktivering, din hund vil få i løbet af opholdet.
2. Sæt dig ind i, hvordan det håndteres, hvis din hund kommer til skade eller bliver syg, hvilken dyrlæge hundepensionen samarbejder med, og hvad deres procedurer er.
LÆS OGSÅ: Ude og Hjemme indgår samarbejde med Dyreværnet
3. Man kan evt. også undersøge eller spørge ind til, hvilken baggrund ejeren af pensionen har for at drive en hundepension. Nogle har f.eks. en uddannelse som adfærdsbehandler, hundetræner osv.
Denne sektion er sponsoreret af Hill's
|
Hill'sTM arbejder for at hjælpe hunde og katte til at opnå deres fulde potentiale igennem ernæring og pleje. For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier. http://www.hillspet.dk/ |
Det kan du selv gøre for din hund
4. De fleste hundepensioner kræver, at din hund er vaccineret indenfor det sidste år, og nogle kræver også, at din hund har fået en kennelhoste vaccine.
5. Du skal naturligvis være opmærksom på, at der er andre hunde i en hundepension, og stressniveauet vil være højere i en pension, end det er derhjemme. Der er mere larm, men de fleste hunde vænner sig til det meget hurtigt.
6. Er du i tvivl om, hvordan din hund vil håndtere et ophold i en pension, kan du i samarbejde med den pension, du har udvalgt, prøve at have din hund stående en dag eller to, inden det længere sommerferie-ophold. Herefter kan pensionen fortælle, hvordan din hund har taget det, og du vil selv kunne mærke, hvordan din hund har haft det.
LÆS OGSÅ: Lone og Mette har Danmarks første dagpleje for hunde, "Doggy-Daycare"
7. Sørg for at din hunds ferie er lige så godt planlagt, som din egen. Både to- og firbenede skal have en god sommeroplevelse.
De sødeste dyrevenner mødtes på internat
Hunde og katte kan sagtens være venner. Se bare de skønne billeder af kattekillingen Kitty og hundehvalpen Buttons, der mødtes på et dyreinternat. Nu er de uadskillelige.