Dyrenes verden: Nu skal du bare høre...

Elefanter har flere menneskelignende træk og kommunikerer også via kropssprog. Hvem siger, at en elefantunge ikke har lige så mange hemmeligheder med sin mor, som mennesker har?

Det ligner, at den lille elefantkalv fortæller sin mor en hemmelighed, vi ikke må høre, men det kan selvfølgelig også være, at den bare er legesyg og derfor hopper veloplagt op ad sin mor. Elefanter er i hvert fald kendt for deres mange menneskelignende træk, og de er generelt nogle meget kærlige og følsomme dyr. De kan udvise følelser som sorg, medfølelse, selvbevidsthed, og er legesyge. 

Læs også: Dyrenes verden: Akrobat oh...

Elefantunger opfostres i en matriarkalsk familie, med kærlige og omsorgsfulde hunner – men primært sammen med moderen. Og de nære bånd mellem mor og kalv holder som regel hele livet igennem – helt op til 70 år. De majestætiske dyr kommunikerer ved hjælp af kropssprog og meget dybe rumlelyde, som det menneskelige øre knapt kan opfatte. Så her ”rumler” vores lille ven måske en hemmelighed af til sin mor, som vi kun kan gætte os til, hvad handler om…