Dyrenes verden: Og der blev liv...

Vandnymferne er i gang med intet mindre end at skabe nyt liv, og det gør de i fællesskab. Masse-"fødslen" er et helt særligt syn.

Man skulle næsten tro, at vandnymferne vidste, der var kamera på, og derfor opførte en udgave af den elegante ballet ”Nøddeknækkeren”. Men det, vi er vidne til, er faktisk meget smukkere. Vandnymferne, der er en af de to underordner af guldsmede, er nemlig ved at lægge æg her – altså i gang med at skabe nyt liv. Under parringen griber hannen om hunnens nakke og efter de har parret sig, bliver han hængende, så han dermed forhindrer andre hanner i at parre sig med hende. Og mens han hænger der, danner de en form for tandem. 

Se også: Dyrenes verden: Opmærksomhed mor!

Derfor er han også med til æglægningen, hvor han bliver hængende, indtil hun har udgydt sine æg. Og vandnymfer er ikke kede af at dele den oplevelse med alle de andre i gruppen. Masse-”fødslen” blev foreviget af fotografen Leo Marinissen nær en flod i Reda i Holland, men Danmark har også vandnymfer, og hvis man er lidt opmærksom (og heldig) kan man måske selv komme til at se det specielle syn ved et af de mange vandhuller ude i naturen.